2011 m. vasario 28 d., pirmadienis

Avienos sriuba su avinžirniais

Ar Jūs tikite likimu?

a) Taip;
b) Kartais;
c) Niekada;
d) N/N.



Ar einat per gyvenimą iškėlę plazdančias vėliavas? Ar einate nuleidę galvas? Po kojom byra rožių žiedlapiai, ar krenta akmenim apsunkusios ašaros? Kuo tikim: kas buvo - ką išmokom, patyrėm, jautėm; yra - ką matom, žinom, galim dabar; bus - sotesniu kąsniu, ryškesne šviesa, būsima jėga?

O gal tiesiog prisėdam prie pietų stalo?


Avienos sriuba su avinžirniais 


2 l vandens
500 g. avienos šonkaulių
1 stiklinė avinžirnių
2 bulvių
1 morka
2 nedideli svogūnai
2 skiltelių česnakų
žiubsnelis druskos
žiubsnelis kumino
petražolių
saldžios paprikos
pipirų grūdelių




  1. Paruošiam avienos sultinį - mėsą nuverdam ir nupilam pirmą vanenį, vėl užverdam ir įdedame svogūną, pipirų grūdelių, druskos ir verdam valandą.
  2. Avinžirnius nuplaunam ir užpilę vandeniu paliekam.
  3. Išvirusią mėsą išimame, sutinį perkošiam.
  4. Beriame avinžirnius ir verdame 30 min.
  5. Dedame pakepintas, šiaudeliais supjaustytas morkas ir svogūną, česnaką.
  6. Dedame pjaustytas bulves. 
  7. Kiek pavirus suberiame likusius prieskonius.
  8. Paliekame kiek subręsti.
  9. Skanaus.



Remtasi pagal: http://www.patiekalu-receptai.lt/astrios-sriubos/avienos-sriuba-su-avinzirniais/


Kategorija: mėgiamas patiekalas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą