2011 m. vasario 22 d., antradienis

Kibinai po riebalų nusiurbimo operacijos

Su kuo Jums asocijuojasi  ,,kibinas"?


a) Karaimai?
b) Trakai?
c) Sudžiuvęs nabagėlis greito maisto užkandinėje?
d) Skanūs ir kvapnūs kibinai kepti namuose?
e) Aviena?
f) Kita.................................






Kibinai...
Man pirmiausiai pakelia žinojimo kloduose slypinčią informaciją, kad tai - karaimų  nacionalinės virtuvės patiekalas. Toliau būtinai siejasi su Trakais, ir būtiniausiai su avienos įdaru. O dabar jau ir ale kibinų kepimu namuose.
 Kur bepasižiūrėsi kiekvienas receptas žada autentišką tikrą receptą: tradicinių kibinų receptas; ir dar vienas autentiškas receptas, norite video pamokų - prašom.
Visi šie receptai tikėtinai labai skanūs, tik labai jau riebūs. Margarinas, grietinė ir tt.
Tad gavosi improvizacija tema - kibinai po riebalų nusiurbimo operacijos.


Tešlai 


450 g miltų 
1 pakelis (2 ¼ a. š.) sausų mielių 
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos
150 g margarino (arba sviesto)
100g obuolienės be cukraus
100 ml pieno


Įdarui
600 g kapotos avienos;
druskos;
2 nedidelių svogūnų;
šlakelis aliejaus;
grustų pipirų;
džiovintų petražolių;
3 v.š šalto virinto vandens.

 Aptepimui

1 kiaušinis



  1. Tešlai miltus sumaišyti su mielėmis, suberti cukrų, druską ir sutarkuotą margariną (arba sviestą).
  2. Pieną pašildyti.
  3. Minkyti tešlą po truputį pilant šiltą pieną.
  4. Išminkytą tešlą palaikyti šiltai apie 30 minučių.
  5. Kočioti apskritimukus, tešla labai tąsi, nenuploninti, kad neplyštų kepant.
  6. Avieną sukapoti (man tai padaro virtuvinis kombainas).
  7. Svogūnus nulupti, supjaustyti smulkiai ir pakepinti.
  8. Sudėti prieskonius.
  9. Įpilti vandens, kad įdaras būtų sultingesnis.
  10. Dėti įdarą ant iškočiotų tešlos gabaliukų ir formuoti pyragėlius - kibinus.
  11. Dėti į skardą ant kepimo  popieriaus.
  12. Patepti kiaušinio plakiniu.
  13. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie  30 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą