2011 m. vasario 25 d., penktadienis

Pasakyk: ,,pupų- nesuglaudęs lūpų"

Ar Jūs turite visos šeimos mėgiamą patiekalą?
a) Taip;
b) Ne;
c)N/N




Yra patiekalų, kuriems reikia nusiteikti, pasiruošti, turėti daug produktų ir ttt. Yra patiekalų, paprastų kaip trys kapeikos ir jei, dar taip sutampa, kad tai yra visos šeimos mėgiamas patiekalas, tai garsiai šaukiam valio!

Kartą kaimynas pasakojo, kaip Rumunijoj per pora dienų išpardavė labai daug pupelių. Susėdę diskutavom, kiek kilogramų pupelių per mėnesį? metus? suvalgo lietuviai. Garsiai stebėjomės, kad mes tai jau labai mažai. O paskui - ups!






1 kg mėsos faršo (jautiena arba veršiena arba kiauliena);
5 pomirodai (švieži arba konservuoti);
1 skardinė konservuotų pupelių arba stiklinė namuose virtų;
šakelė čiobrelio;
nedidelis raudonas svogūnas;
kelios česnako skiltelės;
petražolių;
čiobrelio šakelė;
baziliko;
grustų pipirų;
druskos
aliejaus;
vandens.

  1. Apkepame mėsą.
  2. Apkepiname svogūną ir dedame į mėsą;
  3. Užpilame kiek vandens, kad pasitroškintų;
  4. Dedame susmulkintus pomidorus, beriam smulkintą česnaką ;
  5. Patroškiname iki 10 min.
  6. Suberiam pupeles ir prieskonius, patroškinam 5 min. 
  7. Leidžiam kiek "sunokti" ir skanaus.
p.s. variacijos dėl aštrumo - galima dėti daugiau pipiriukų, čili pipiro. Galima pasibarstyti tarkuotu sūriu. Galima valgyti su apkepta balta duona. Galima paruošti skystesnį variantą - sriubos vardu pavadinti, kiek tirštesnį - troškinio.




...Kai būna vasara ir gali išeiti nusiskinti petražolių ir čiobrelių, kai krepšiuke tūno šviežutėliai pomidorai - panaudojus šiuos dalykus, šis patiekalas suskamba ypatingai.

1 komentaras:

  1. Dariau su vištienos faršu su savom improvizacijom - apsivalgyt galima :))

    AtsakytiPanaikinti