Ar Jūs kepate duoną namuose?
a) Taip; (Šaunu, mūsų nuomonės sutampa)
b) Ne. (Pagalvokite apie tai, juk taip skanu)
Grūdelių duona su raugu
Vidutinio dydžio (iki kilogramo) kepaliukui reikia:
0,5 l šilto vandens;
1 arbatinio šaukštelio rupios druskos;
1,5 šaukšto rudo cukraus;
1 valgomas šaukštas aliejaus;
0,5 stiklinės dribsnių (keturių javų arba avižinių);
0,5 stiklines linų sėmėnų;
0,5 stiklinės kviečių sėlėnėlių;
0,5 stiklinės saulėgrąžų;
0,5 stiklinės moliūgų sėklų;
0,5 stiklinės sezamo;
2 stiklinės kvietinių miltų;
1 stiklinė kvietinio raugo (nataliuncik patarimai apie kvietinį raugą).
- Viską (išskyrus stambiasias sėkliukes) eilės tvarka sudedam i duonkepės indą.
- Pasirenkame duonos minkymo programą.
- Pasiimame dalį tešlos kitam kepimui (apie stiklinę). Kol gerai pakyla laikome šiltai, tada dedame į šaldytuvą iki kito kepimo.
- Prieš paskutinį minkymą (arba po garsinio signalo, jei toks pas jus yra) suberiam moliūgų sėklas, saulėgrąžas, sezamą.
- Jai pasibaigus paliekame 3 -4 valandoms pakilti.
- Užberiam sezamo ant viršaus.
- Pasirenkame duonos kepimo programą. Aš renkuosi mažiausia apskrudimą ir kepu 1 valandą 10min.
- Palaukiame kol atvėsta ir skanaus!
Kepama mūsų namuose nuolat su įvairiomis sėkliukių improvizacijomis.
9,5/10
Šią duoną rekomenduočiau ypač tiems, kurie skeptiškai žiūri į duonos kepimo namie bumą...
AtsakytiPanaikinti