a) Ne. (Tai iki kitų susitikimų :)).
b) Nežinot, nes dar neragavote? (Būtinai paragaukite! )
c) Taip. (Tuomet skanaus :)).
Kai tik atšąla oras, tiesiog nerimstu, kaip norisi avienos. Mama juokiasi, kad šaukia protėvių kraujas - senovėje aviena buvo prie rudens gėrybių. Ačiū ūkininkams, kurie augina avukus. Skiriasi jų veislės, skiriasi ir mėsytės skoniai. Gal skamba kiek žiaurokai, bet tokie jau mes mėsėdžiai :)
Tad šiai sriubai reikia:
2 l vandens;
keleto avienos šonkaulių;
lauro lapelių;
pipirų grūdelių;
1 svogūno;
3-4 skiltelės česnako;
1 morka;
1 stiklinė ryžių;
1 skardinė konservuotų pomidorų be odelių.
šlakelis druskos;
kumino;
saldžios paprikos;
petražolių;
čili pipiro, jei mėgste aštrumą.
- Pirmiausiai paruošiame sultinį. Mėsą dedame į vandenį, užvirus nupilam, užpilame nauju vandeniu, įmetam lauro lapelį, pipirų grudelių (man patinka iš spalvotų pipiriukų rinkinuko), druskos ir paverdam apie 1,5 val.
- Mėsą išimame, sutinį perkošiame.
- Morką nuskutame, supjaustome šiaudeliais ir pakepiname su smulkiai pjaustytu svogūnu (aš paprastai naudoju mėlynąjį) ir sudedam į sultinį.
- Ryžius nuplauname ir suberiame į sriubą. Verdame apie pusę valandos.
- Susmulkinam česnakus ir pakepiname, sudedam susmulkintus pomidorus - viskas keliauja į sriubos puodą.
- Sudedame likusius prieskonius, paverdam keletą minučių ir paliekame sriubą subręsti. Jei mėgstate aštriau, galima čili pipiro įdėti. Skanaus.
p.s. sultiniui virtus šonkauliukus galite taip pat skaniai suvalgyti. Tereikia pasiruošti miltų su prieskoniais mišinį (miltai, rozmarinas, druska, pipirai) apvolioti ir apkepti. Šalia galima ir svogūno pakepti.
Kategorija: mėgiamas patiekalas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą