2011 m. kovo 1 d., antradienis

Lenkiškas guliašas - iš studentų valgyklos meniu

Ar Jūs dažnai prisimenate studijų laikus?

a) Dažnai (kartą per savaitę ir dažniau);
b) Kartais (ne dažniau, kaip kartą per mėnesį);
c) Retai (tik sutikęs žmones iš tų laikų ir pan.)
d) Labai retai.







Prisimenate kaip maitindavotės, kai buvote studentai? Kaip maitinosi tikri studentai gyvenantys atskirai nuo tėvų? Pašildyti pusfabrikačiai, daug daug keptų bulvių, maistas iš tėvų, valgyklos, kavinės ir didžiausių pagyrų vertos vakarienės paruoštos bendrabučio virtuvėj. Legendinės istorijos apie dingusią beveik iškepusią vištą iš orkaitės. Pačių įgyvendinta istorija - iš kursioko balkono nušvilpta uogienė ir iš jos iškeptas pyragas tam pačiam kursiokui pavaišinti, teko girdėti ir ji buvo virtusi legendine.
Studentų valgykla, kai dar VU Filosofijos fakultetas buvo Didlaukio g. ir jo valgykla. Dar prisimenat tuos kvapus ir aplinką? Kas kart imdavo didelis keistumas, kaip žmonės rinkdavosi tą vietą savo vestuvių šventei.
 Prisimenat studentiškų valgyklų meniu? Tiesą sakant prisimenu du patiekalus - blynus (tik jie kažkaip kitaip buvo kviečiami) ir lenkišką guliašą, kuriame rasti du gabalėliai mėsos buvo prabanga. Bet skonis jo man patiko ir namuose padaryta to improvizacija prigijo mūsų šeimos greitų patiekalų meniu. 







Lenkiškas guliašas iš studentų valgyklos

1kg jautienos;
1 svogūnas;
1 didesnė raudonoji paprika;
2 česnako skiltelių;
1 skardinė konservuotų pupelių (arba viena stiklinė virtų);
1 maža skardinė konservuotų pomidorų arba pomidorų pastos arba žalių pomidorų.
druskos
grustų pipirų;
petražolių;
baziliko;
aliejaus;
vandens.


  1. Mėsą supjaustome siauromis juostelėmis ir apkepiname. Užpilame puse stiklinės vandens ir patroškiname 20 min.(priklauso nuo mėsytės amžiaus).
  2. Dedame juostelėmis supjaustytą papriką, svogūnus, česnakus.
  3. Po kelių minučių dedame išvirtas pupeles.
  4. Suberiame likusius prieskonius.
  5. Paliekame kelioms minutėms subręsti skoniui.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą