2011 m. kovo 8 d., antradienis

Su moteriškų blynų diena - Austėjos varškėtukai

Ar mėgstate pusryčiams valgyti varškėčius?

a) Taip, valgyčiau ir valgyčiau, jei tik kas keptų;
b) Kartais tinkamas pusryčių patiekalas;
c) Netinkamas patiekalas mano pusryčiams;
d) Niekada nevalgau varškėčių;
e) N/N






Šias metais netikėtai sukrito dvi progos - Užgavenės ir Moters diena. Paradoksas, moteriškę Morę pasveikinsim sudeginimu... 
Ir žinoma blynai blynai. Tiesa mūsų šeimoje yra blynų, varškėčių fanė, kuri kiekvieną rytą, jei tik galėtų rinktis rinktusi vieną iš šių patiekalų. 

Austėjos varškėtukai

  • 0,5 kg. varškės;
  • 2 valg. šaukštai rudojo cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • 0,5 stiklinės pieno;
  • miltų, kad būtų tirštoka, bet lengvai nuo šaukšto krentanti tešla;
  • arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus;
  • ant šaukštelio galo kepimo miltelių.

  1. Kadangi šiais laikais turiu pagalbininką - virtuvės kombainą, naudoju jį - išplakam kiaušinį su cukrumi;
  2. Varškę sumalam iki vientisos masės;
  3. Sudedame plaktus kiaušinius, varškės masę, pieną, vanilinį cukrų ir gerai išmaisome;
  4. Sudedame miltus sumaišytus su kepimo milteliais;
  5. Išmaišome.
  6. Kepame su lašeliu aliejaus ant vidutinio kaitrumo.
  7. Skanaus. Gaunasi mikšti, purūs varškėtukai. Ypač skanu su trintomis šviežiomis avietėmis.

1 komentaras: