Ar Jūs mokate tausoti daiktus?
a) Taip, aš daiktus prižiūriu ir jie man tarnauja ilgai;
b) Aš stengiuosi prižiūrėti daiktus, kad jie man tarnautų ilgai;
c) Ilgėliau man tarnauja tik kokybiški daiktai;
d) Daiktai yra tik daiktai, nereikia dėl jų ypatingai stengtis;
e) N/N.
Gyveno kartą puodas, rožinis puodas. Gimęs XX a. pabaigoje Jiesios gamykloje, ačiū - Skirmantei, apsigyvenęs mano virtuvėje. Tai ištvermingas puodas patyręs išbandymus ugnimi, karščiu - kepa troškinius orkaitėje, išbandymus šalčiu - kai vėsta šaldytuve gaspačio, išbandymus dėmesiu - kai jame patiekiama avienos sriuba, išbandymus kontrastiniu dušu, kai plaunasi indaplovėje, išbandymus šveitikliais, kai maudomas kriauklėje. Tai kantrus puodas, iškentęs tamsią pastalę bendrabutyje, atskirtį nutolusioje spintelėje senajame bute, tremtį į kaimą, kol vyko statybos, dabar, nugalėjęs aukščio baimę, gyvena palubėje - aukščiausioje lentynoje. Rožinis puodas- reikalingas kasdienai, kai ruošiami šaltibarščiai, progoms, kai susirenka svečiai ir valgom pomidorų sriubą, grybų sriubą, ale Charčio ar troškinį. Rožinis puodas - patikimas, ištikimas, pasirengęs tarnauti.
- 0,5 kg mėsos (pvz.: kiaulienos kumpio);
- 400 g raugintų kopūstų;
- 1 sauja džiovintų grybų;
- 4-5 bulvės ;
- druskos;
- alyvuogių aliejaus;
- pipirų;
- nedidelis svogūnas;
- džiovintų petražolių;
- vandens, ar sultinio.
- Mėsą supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskonias ir pakepiname ant aliejaus;
- Pamirkytus džiovintus grybus apverdame.
- Pakepiname su smulintais svogūnais.
- Kopūstus, jei rūgštoki nuplauname.
- Bulves nuskutame ir dedame ant troškinimo indo dugno.
- Tada dedame apkepintą mėsą.
- Suberiame džiovintus grybus.
- Ant viršaus dedame kopūstus.
- Užpilame vandens, arba sultinio.
- Dedame į 180 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 1,5 val.
- Skanaus.
p.s. bulvių mūsų šeimyna nemėgsta, ir šiame patiekale jos liko nesuvalgytos. Todėl galima be jų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą