2011 m. balandžio 3 d., sekmadienis

Rožinio puodo gyvenimo istorija- troškinys su raugintais kopūstais

Ar Jūs mokate tausoti daiktus?
a) Taip, aš daiktus prižiūriu ir jie man tarnauja ilgai;
b) Aš stengiuosi prižiūrėti daiktus, kad jie man tarnautų ilgai;
c) Ilgėliau man tarnauja tik kokybiški daiktai;
d) Daiktai yra tik daiktai, nereikia dėl jų ypatingai stengtis;
e) N/N.




Gyveno  kartą puodas, rožinis puodas.  Gimęs XX a. pabaigoje Jiesios gamykloje, ačiū - Skirmantei, apsigyvenęs mano virtuvėje. Tai ištvermingas puodas patyręs išbandymus ugnimi, karščiu - kepa troškinius orkaitėje, išbandymus šalčiu - kai vėsta šaldytuve gaspačio, išbandymus dėmesiu - kai jame patiekiama avienos sriuba, išbandymus kontrastiniu dušu, kai plaunasi indaplovėje, išbandymus šveitikliais, kai maudomas kriauklėje. Tai kantrus puodas, iškentęs tamsią pastalę bendrabutyje, atskirtį nutolusioje spintelėje senajame bute, tremtį į kaimą, kol vyko statybos, dabar, nugalėjęs aukščio baimę, gyvena palubėje - aukščiausioje lentynoje.  Rožinis puodas- reikalingas kasdienai, kai ruošiami šaltibarščiai,  progoms, kai susirenka svečiai ir valgom pomidorų sriubą, grybų sriubą, ale Charčio ar troškinį. Rožinis puodas - patikimas, ištikimas, pasirengęs tarnauti. 




  • 0,5 kg  mėsos (pvz.: kiaulienos kumpio);
  • 400 g  raugintų kopūstų;
  • 1  sauja džiovintų grybų;
  • 4-5 bulvės ;
  • druskos;
  • alyvuogių aliejaus;
  • pipirų;
  • nedidelis svogūnas;
  • džiovintų petražolių;
  • vandens, ar sultinio.
  1. Mėsą supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskonias  ir pakepiname ant aliejaus;
  2. Pamirkytus džiovintus grybus apverdame.
  3. Pakepiname su smulintais svogūnais.
  4. Kopūstus, jei rūgštoki nuplauname.
  5. Bulves nuskutame ir dedame ant troškinimo indo dugno.
  6. Tada dedame apkepintą mėsą.
  7. Suberiame džiovintus grybus.
  8. Ant viršaus dedame kopūstus.
  9. Užpilame vandens, arba sultinio.
  10. Dedame į 180 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 1,5 val.
  11. Skanaus.




p.s. bulvių mūsų šeimyna nemėgsta, ir šiame patiekale jos liko nesuvalgytos. Todėl galima be jų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą