Ar jūsų akys pasiilgo žalumos?
a) Taip;
b) Ne;
c) N/N
Žalia istorija. Žaliam, žaliam miške, po žalia, žalia egle, žalioj, žalioj žolėj gyveno žalia, žalia varlė. Žalia, žalia varlė, žalią, žalią žiogą - am.
2-3 porcijos
- 2-4 pomidorai;
- 1 mėlynasis svogūnas;
- 4 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 2 balzamiko acto;
- 1 skardinė konservuoto tuno;
- 2-3 saujos rukolos ( pas mus buvo parduotuvinis rukolos mišinys su cikorija (?));
- šviežių (arba džiovintų) prieskoninių žolelių: petražolių, melisų, raudonėlių, rozmarino, šalavijo, čiobrelio);
- druskos;
- pipirų;
- džiovinta aitriosios paprikos ankštis, jei mėgstate aštriau .
- Pomidorus nuplauname ir perpjauname per pusę;
- Svogūną nulupame ir supjaustome ketvirčiais;
- 2 šaukštus alyvuogių aliejaus sumaišome su kapotomis (arba džiovintomis) prieskoninėmis žolelėmis, smulkinta aitriąja paprika ir apšlakstome pomidorus ir svogūnus;
- Kepame orkaitėje panaudodami grilio funkciją apie 10 min (kol daržovės suminkštėja);
- Aliejų suplakame su balzamiko actu, druska, pipirais;
- Į lėkštes sudedame nuplautą ir nusausintą rukolą;
- Ant rukolos dėliojame keptas daržoves;
- Dedame nusausintą, vidutinio dydžio smulkintais gabalėliais tuną;
- Apšlakstome padažu;
- Skanaus.
9/10
Ar gaminčiau dar kartą? Taip.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą