2011 m. balandžio 8 d., penktadienis

Mes kada nors būtinai atostogausim Graikijoje - graikiška lęšių sriuba

Ar laukiate  atostogų?
a) Taip;
b) Ne;
c) N/N


Su kuo jums asocijuojasi atostogos? Man su skaitymu, su valgymu lauke, su keliavimu - tolimesniais, artimesniais atstumais, taip pat ir  poilsiu nuo darbų, namų, nuo įprastinės rutinos, su naujais vaizdais, potyriais, skoniais. Atostogos įneša laisvės vėjo, padeda atsipūsti, pasaulis ir vėl ima žėrėti visomis savo spalvomis. Atostogos dar toli, bet juk pasvajoti galima :).
Kada nors, kai būsim Graikijoje, būtinai paragausiu lęšių sriubos, pažiūrėsim ar bent truputį panaši į tai kas gavosi šiandien.





Graikiška lęšių sriuba
  • 750 ml vandens;
  • 250 gr. smulkių  lęšių ;
  • 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2  vnt. smulkiai supjaustytų svogūnų; 
  • 2  vnt. smulkiai pjaustytų nedidelių morkų;
  • 3 skiltelės  kapoto česnako;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų raudonėlių;
  • 3 lauro lapai;
  • 1 puodelis smulkintų pomidorų (žiemos variantu konservuoti savo sultyse);
  • 1 valg. šaukštas pomidorų pastos;
  • smulkintų šviežių petražolių žiupsnis;
  • druskos;
  • kumino, čili.

  1. Gerai nuplauname lęšius.
  2. Dideliame puode (jei nedrįstate, keptuvėje) įkaitiname aliejų ir apkepiname svogūnus, česnakus ir morkas;
  3. Sudedame lęšius ir gerai išmaišome;
  4. Sudedame smulkintus pomidorus ir pomidorų pastą;
  5. Supilame vandenį (turi būti apie keturis centimetrus virš);
  6. Sudedame prieskonius: raudonėlius, lauro lapus, kuminą, jei norite aštriau - čili, druską.
  7. Troškiname ant nedidelės kaitros apie 30 min.
  8. Jei turite pabarstome šviežiomis smulkintomis petražolėmis.
Šaltiniai: 


Gaminta: pirmą kartą.
9,5/10
Ar dar gaminsiu? Taip!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą