Ar Jūs auginate pomidorus?
a) Taip;
b) Ne;
c) N/N
Sodininkai, daržininkai matyt jau pikiuoja pomidorų sodinukus. Na kiek užsivėlavę dar gali spėti pasisėti jų šių metų derliui. Ar bandėte kada suskaičiuoti kiek pomidorų veislių galima rasti sėklų parduotuvėje? Daugybė - skiriasi būsimo pomidoriuko forma, spalva, galima spėti, ir skonis. Žiūrint į tas apetitiškas nuotraukas norom nenorom prisimeni vasarą ir gaivią trintą pomidorų sriubą. Ar galima apgauti skonio receptorius ir suvaidinti vasarą ankstyvą pavasarį, kai už lango lietus kaitaliojasi su sniegu, o vėjas pasiruošęs nupūsti viską, kas bent kiek lengvesnis. GALIMA. Kai nėra šilumos lauke, pakeičiam ją šiluma ir vasaros iliuzija dubenėlyje sriubos.
Trinta pomidorų sriuba
4-5 porcijos
- 0,5 kg šviežių pomidorų;
- 400 g. konservuotų pomidorų;
- 1 mėlynasis svogūnas;
- 3 -4 česnako skiltelės;
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
- čiobrelio šakelė;
- rozmarino;
- kumino;
- baziliko;
- petražolių;
- grustų pipirų;
- druskos;
- rudojo cukraus;
- pora rutuliukų mozorelos sūrio.
- Šviežius pomidorus nuplauname ir sudedame į verdantį vandenį (blanširuojame), paverdame apie 5 min, išėmę sudedame į šaltą vandenį, kai pravėsta nulupame odeles;
- Nuluptus pomidorus supjaustom vidutinio stambumo gabaliukais;
- Svogūnus, česnakus nulupame, nuplauname ir susmulkinę apkepiname;
- Sudedame susmulkintus šviežius pomidorus ir konservuotus be odelių pomidorus, galima įpilti ir jų sulčių;
- Troškiname ant viršaus uždėję čiobrelio šakelę apie 7 min;
- Susmulkiname, pertriname;
- Supilame į puodą ir sudedame druską, prieskonius (bazilikus, petražoles - žiemą džiovintus, vasarą šviežius; kiek susmulkintus kuminą ir rozmarinus, pipirus;
- Jei per rūgštu, įberiame rudojo cukraus;
- Paliekame kelioms minutėms subręsti;
- Supilame į dubenėlius ir į kiekvieną įmetame po kelis nedidelius gabelėlius mazzorelos sūrio;
- Skanaus.
Kategorija: mėgiamas patiekalas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą