2011 m. balandžio 11 d., pirmadienis

Pasiteisinęs ryžtas - garinti baklažanai su mozzarella ir pomidorų padažu

Ar jūs spontaniška/s?

a) Taip;
b) Ne;
c) Kartais;
d) n/n



Būna spontaniškų veiklų, poelgių, idėjų. Būna išmąstytų, apgalvotų, išanalizuotų veiklų, poelgių, idėjų. Kaip geriau? Jei sulaukiam teigiamo rezultato, džiaugiamės savo spontaniškumu, jei nepasiseka, keikiamės. Kai veikiam viską apmąstę, dažnai išlošiam saugumą, paaukodami netikėtumo intrigą, bet nebūtinai pasiekiame ko norim. Kas bendra tarp šių dviejų strategijų - tai, kad bet kokiu atveju - veikiam. Liūdniausia yra nieko neveikti, nedaryti, tik sėdėti ir žiūrėti kaip kiti aplinkui juda, veikia, daro, išlošia ir pralošia. Kai gyvenimas verda kažkur ten, kur nėra tavęs. Todėl būtinas ryžtas veikti: mažus sprendimus, didelius darbus, spontaniškus ir apmąstytus. Tegyvuoja veikla.





2-3 porcijos
  • 1 vidutinis baklažanas;
  • 1 svogūnas;
  • 2-3 pomidorų;
  • 1 mazzoarellos;
  • 2 česnako skiltelių;
  • šviežio baziliko (džiovinto iš bėdos);
  • druskos, šviežiai maltų pipirų (aš truputį įbėriau ir rozmarino su kuminu, mums tiko);
  • sviesto kepimui (naudojau alyvuogių aliejų);



  1. Baklažaną perpjaunam išilgai ir supjaustom 1-2 cm storio juostelėm.
  2. Įjungiame garintuvą (galima panaudoti ir puodą su įdedamu sieteliu) ir sudedame baklažanus. 
  3. Užberiam druskos;
  4. Garinam 10-15 minučių;
  5. Kol baklažanai garinasi, darom padažą:
  6. Smulkiai supjaustom svogūną ir česnaką. 
  7. Sudedam į keptuvę ir kepame, kol svogūnai šiek tiek suminkštėja. 
  8. Sudedame kubeliais pjaustytus pomidorus (jei erzina pomidorų odelės, galima juos prieš tai panardinti į karšta vandenį, paskui į šaltą ir nulupti ir tada pjaustyti);
  9. Kepam  4-5 minutes, kol pomidorai suminkštėja. 
  10. Baklažanus sudedam į lėkštę, užpilam pomidorų, svogūno padažu, suplėšom mozzarellą ir uždedam ant viršaus. Užbarstom šviežiai maltais pipirais ir baziliku. 

      

Šaltinis: http://savaitgaliorendezvous.blogspot.com/2010/06/garintu-baklazanu-salotos.html#comments




Kategorija: Gaminta pirmą kartą;
9,5/10
Ar dar gaminčiau? Taip.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą