Ar jūs spontaniška/s?
a) Taip;
b) Ne;
c) Kartais;
d) n/n
2-3 porcijos
- 1 vidutinis baklažanas;
- 1 svogūnas;
- 2-3 pomidorų;
- 1 mazzoarellos;
- 2 česnako skiltelių;
- šviežio baziliko (džiovinto iš bėdos);
- druskos, šviežiai maltų pipirų (aš truputį įbėriau ir rozmarino su kuminu, mums tiko);
- sviesto kepimui (naudojau alyvuogių aliejų);
- Baklažaną perpjaunam išilgai ir supjaustom 1-2 cm storio juostelėm.
- Įjungiame garintuvą (galima panaudoti ir puodą su įdedamu sieteliu) ir sudedame baklažanus.
- Užberiam druskos;
- Garinam 10-15 minučių;
- Kol baklažanai garinasi, darom padažą:
- Smulkiai supjaustom svogūną ir česnaką.
- Sudedam į keptuvę ir kepame, kol svogūnai šiek tiek suminkštėja.
- Sudedame kubeliais pjaustytus pomidorus (jei erzina pomidorų odelės, galima juos prieš tai panardinti į karšta vandenį, paskui į šaltą ir nulupti ir tada pjaustyti);
- Kepam 4-5 minutes, kol pomidorai suminkštėja.
- Baklažanus sudedam į lėkštę, užpilam pomidorų, svogūno padažu, suplėšom mozzarellą ir uždedam ant viršaus. Užbarstom šviežiai maltais pipirais ir baziliku.
Šaltinis: http://savaitgaliorendezvous.blogspot.com/2010/06/garintu-baklazanu-salotos.html#comments
Kategorija: Gaminta pirmą kartą;
9,5/10
Ar dar gaminčiau? Taip.
Kategorija: Gaminta pirmą kartą;
9,5/10
Ar dar gaminčiau? Taip.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą