2011 m. balandžio 9 d., šeštadienis

Tango ant slidaus parketo - įdarytos paprikos


Ar mėgstate paprikas?

a) Taip;
b) Ne;
c) N/N


Ar mėgstate, kai gyvenimas turi skonį? Kai gausu įvykių, atsitikimų, susitikimų, susidūrimų, nusivylimų, paklydimų, nuopolių? Kai vakare galva ūžia nuo to kas buvo ir kas dar tik bus?
Ar rinktumėmės ramų miegą, tylią dieną, nuosaikius jausmus ir potyrius, pažabotas aistras ir saugią, kontroliuojamą laisvę. Einant per gyvenimą kraštutinumais dažnai susipjaustom kojas, keikiam save už klaidingus pasirinkimus, bet čia pat ir vėl lekiam pirmyn, nes esam pajutę laisvės skonį. Prėskas gyvenimo skonis užapvalinęs kampus neapsaugo nuo susidūrimų su realybe, tebūnie ir prėska, neapsaugo nuo nusivylimų.  Tad skanaus gyvenimo! 






Įdrytos paprikos
  • 4 įvairių spalvų paprikų;
  • 4 valg. š. sutrintų pomidorų be odelės;
  • 1 valg. š. pomidorų tyrės;
  • 1 susmulkintas svogūnas;
  • I 150 g varškės (naudojau saldaus pieno varškę);
  • II 150 g faršo (naudojau smulkintą kiaulienos kumpį);
  • 100 g fermentinio sūrio, sutarkuoto;
  • 2 vnt mazzorellos rutuliukų;
  • 2 suplaktų kiaušinių;
  • žiupsnelio džiovintų bazilikų;
  • pipirų, druskos.

  1. Paprikas perpjauti per pusę, išimti sėklas ir panardinti 5-7 min. į verdantį vandenį.
  2. Svogūną susmulkinti ir apkepti.
  3. Kiaušinius išplakti;
  4. Sudėti prieskonius, smulkintus konservuotus pomidorus, pomidorų tyrę, apkepintus svogūnus ir pusę fermentinio smulkinto sūrio.
  5. Gautą plakinį padalinti į dvi dalis.
  6. Į vieną dalį dėti varškę ir gerai išmaišyti.
  7. Į kitą dalį sudėti apkepintą faršą.
  8. Įdaryti paprikas.
  9. Ant viršaus uždėti po mazzorellos gabalėlį.
  10. Kepti orkaitėje ( 180 C ) 15 min., užberti likusio sūrio ir dar kepti 10 min.
  11. Skanaus.









Kategorija: Gaminta pirmą kartą.
I. Su varškės įdaru 8,5/10
II. Su mėsos įdaru 8/10
Ar gaminčiau kitą kartą? Galbūt.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą