Ar ar šiuo metu laikotės dietos?
a) Taip, griežtai;
b) Stengiuosi;
c) Nesilaikau, tiesiog stengiuosi maitintis sveikiau;
d) Ne;
e) N/N
Pavasaris. Po žiemos išlenda visas, ką žiemą galėjai paslėpti po dešimtimis sluoksnių drabužių. Pavasaris, kai sporto klubai suūžia nuo žmonių gausos. Kai visos damos nori būti grakščios it gazelės, o garbingieji ponai pajaučia artėjant "medžioklės sezoną" ir nori būti geriausios formos. Pavasaris. Tikėtina, kaip ir kitos eilės ryškios ribos - nauji metai, pavasaris, ruduo - yra tos apsisprendimo akimirkos, padedančios žengti lemtingus žingsnius - pradėti lankyti dailės būrelį, laikytis dietos, nutraukti nevykusius santykius... Ir kol dailės būrelį lanko dukros, dietos laikymasis dar tik planuojamas, o santykiai netapę nevykusiais, pats laikas pasmaližiauti.
Pagrindui:
- 300 g sausainių (panaudojau biskvitinius sausainius -,,damų pirštelius", tiko puikiai);
- 100 g sviesto (reikėjo kiek daugiau, nes buvo biresni, sausesni sausainiai);
- 100 g riešutų (naudojau lazdynų ir migdolus).
Įdarui:
- 500 g. saldaus pieno varškės (arba ricotos arba mascarponės);
- 0,5 indelis kondensuoto pieno;
- 1 valg. šaukštas medaus;
- 250 ml plakamosios grietinėlės;
- 2 v. š. želatinos.
Pagrindas:
- Riešutus pakepiname keptuvėje ir susmulkiname.
- Sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu.
- Ištirpiname sviestą.
- Susmulkintus sausainius sumaišome kartu su riešutais ir užpilame ištirpintu sviestu.
- Visą šią masę sudedame į kepimo formą (24 cm) ir suformuojame padą.
- Dedame trumpam į šaldytuvą.
Įdarui:
- Želatiną išbrinkime, ištirpiname ir paliekame kiek atvėsti;
- Saldaus pieno varškę susmulkiname su virtuviniu kombainu, ar kitu tam skirtu įrankiu;
- Sudedame kondensuotą pieną ir medų;
- Sudedame želatiną;
- Dedame gerai išplaktą grietinėlę;
- Apibarstome cinamonu;
- Dedame į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms.
- Skanaus!
Kategorija: Gaminta pirmą kartą.
9,5/10
Ar dar gaminsiu? Taip.
Mmmm.. Tikrai skaniai atrodo :)) O kokia čia saldaus pieno varškė? :)
AtsakytiPanaikintidar vadina paneer'u, saldaus pieno sūriu. kai kaitini naminį pieną iki pradeda kilti oro burbuliukai, supili citrinos sultis ir lauki kol sutraukia, tada nukoši. http://www.youtube.com/watch?v=8gkor7dW6DU
AtsakytiPanaikinti