a) Taip;
b) Ne;
c) N/N
Aš mėgstu kavą. Prisipažįstu viešai ir garsiai, kad skanios (!) kavos su didžiule pieno puta puodelis yra mano rytinio ritualo dalis. O prie kavos žinoma rikiuojasi visa virtinė saldžių pagundų. O ką daryti, kai jų sąmoningai namuose nėra. Tuomet į pagalbą ateina sumuštinis "prosto marija" stiliaus - juoda duona, truputėlis sviesto ir fermentinio sūrio. O kai ta duona kepta namuose truputėlį saldi, ne per daug rūgšti - gaunasi tobulas ryto sumuštinis. Labas rytas, geros dienos!
1500g kepaliukui
Plykiniui:
- 400g stambaus malimo ruginių miltų;
- 2 v.š kmynų ;
- 2 v.š. ruginio salyklo;
- 650 ml verdančio vandens ;
- 300 g ruginio raugo;
Tešlai:
- 2 v.š. medaus
- 200g ruginių miltų
- 200g kvietinių miltų
- 1 v.š. druskos
Kaip ruošti be duonekepės patarimai pas Nataliuncik.
- Į duonkepės indą sudedame verdančiu vandeniu užplikytus rupius ruginius miltus, kmynus, salyklą. Kai atvesta įdedame raugą.
- Įjungiam duonos minkymo programą. Jai pasibaigus dar paliekame porai valandų.
- Sudedame medų, druską, ruginius, kvietinius miltus. Reikia stebėti tešlos tirštumą/skystumą, nes su skirtingų gamintojų miltais gaunasi labai skirtingos konsistencijos tešla.
- Įjungiame duonos minkymo programą, ir panaudojame pusę jos ciklo. Paliekame pakilti.
- Įjungiame duonos kepimo programą. Kepame 1.10 min.
Šaltinis :
http://nataliuncik.blogspot.com/2010/04/mociutes-plikyta-duona.html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą