2011 m. balandžio 1 d., penktadienis

Avino koja - tarp estetikos fiasko ir skonio ekstazės

Ar jūs (pasi)tikite savimi?
a) Pasitikėjimas savo jėgomis yra mano stipriausias ginklas;
b) Būna situacijų, kai pasitikėjimas savimi dingsta;
c) Labai retai pasitikiu savimi;
d) n/n



Kaip jautiesi, kai žinai, kad artėja apsisprendimų, pasirinkimų metas? Kai suvoki, kad tai, kas yra dabar tavo gyvenime, tampa jau akivaizdžiai per ankšta - lyg vaikui išaugtas drabužis. Kad pokyčiai būtini, kad nusitrumpinti plaukai išgelbėja tik vieną dieną? Prisėsti su skaičiuotuvu, kad galėtumei susumuoti savo jėgas, gebėjimus, kompetencijas. Išsitraukti apdulkėjusį Currilulum vitae ir garsiai nusičiaudėjus imtis jo pataisų. Tiki savo jėgomis, savim ar ne?... Ir kuo matuojam tą tikėjimą patys sau - nuveiktais darbais, išgirstais pagyrimais ir premijomis, vidiniu pasitenkinimu? Kaip įsiprasmina laike tikėjimas savim - tikim čia ir dabar, ar tik pažvelgę į praeitį įvertinam - tada pasitikėjau savimi, ar tik planuodami ateitį prisiekiam sau - pasitikėti savimi, imtis tik tų veiklų, kuriomis tikiu.
Atradimai dažnai tokie ,,netikėti" kaip sniegas ankstyvą  pavasarį. Kodėl gyvenime tiek daug prieštarų, kurios kartais žavi ir stebina - šokoladas su čili, špinatų salotos su braškėm, gvazdikėliai briedienos troškiny, o kartais atstumia - kario patiekalas, majonezinių salotų marmalas - vien dėl formos. Kaip ir avies koja - estetinio pateikimo klausimus užgožia skoooonis.




  • Avies (ėriuko) kumpis;
  • 4- 5 česnako skiltelės;
  • Rupios druskos;
  • Rozmarino;
  • Baziliko;
  • Šviežiai grustų pipirų.
Garnyrui bulvių.



  1. Paruošiame mėsą - kad būtų švari, sausa, aš nupjaustau ir riebalus, jei tokie matosi.
  2. Česnako skilteles supjaustome pailgais gabaliukais ir juos įpjovę mėsą susmaigstome po visą kumpį.
  3. Įtriname druska ir prieskoniais - nerašau jų kiekių, nes žmonių skoniai labai skiriasi, matuokite pagal saviškį ir paliekame pasimarinuoti per naktį.
  4. Aš kepu pasirinkusi gudrios orkaitės programą jautienai, bet šiaip - kepti neaukštoje temperatūroje 160 C. o pabaigoje nuėmus foliją panaudoti grilio funkciją. Didelesnis kumpis mums kepa apie tris valandas. 
  5. Bulves nuskutame, apverdame pasūdytame vandenyje (beveik išverdame). Nukošiame ir apibarstę prieskoniais (tinka rozmarinas, arba kiti jums mėgiami prieskoniai, net pvz. ekologiško sultinio miltukai) dedama kepti šalia mėsos likus kokiam pusvalandžiui iki mėsos iškepimo.
  6. Skanaus. Bent mūsų šeimynai tai labai labai skanus kepsnys. 

Kategorija: mėgiamas patiekalas
10/10

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą