2011 m. kovo 31 d., ketvirtadienis

Torto prie kavos?- tortas ale Snikers labai tiks

Ar jūs mėgstate susitikti su draugais išgerti kavos?
a) Taip, mėgstu neįpareigojančius susitikimus;
b) Tokie susitikimai praskaidrina dieną;
c) Neturiu laiko tokiems bereikalingiems susitikimams;
d) Aš negeriu kavos nei su draugais, nei su priešais;
e) Aš neturiu draugų, kuriuos galėčiau pasikviesti;
f) N/N


Įsivaizduokite, kad susitinkate su seniai matytu draugu, užsukat į jaukią kavinukę, kurioje pati skaniausia kava visame mieste, akimirka ir jau kvapnus puodelis garuoja ant stalo su dideliausia pieno puta. Juk kartais taip gera sutikti žmones iš praeities, kai nereikia jaukintis ir adaptuotis, kai nepritrūksta žodžių norint papasakoti ir neprailgsta klausytis pasakojimų, kai nereik manipuliuoti kaukėm, kai nereikia galvoti ką apie tave pagalvos.  Laikas, atstumas skiria - bet taip paprasta tąkart paskandinti visas skirtybes klampioje pieno putoje.  Pabūti savimi su žmogumi iš praeities. Gal susitinkame kavos? 




Torto prie kavos?- tortas ale Sniker's labai tiks

Biskvitai:
  • 2 kiaušiniai 
  • 2 stiklinės miltų 
  • 1 stiklinė cukraus 
  • 0,5 skardinės  "Rududu" (arba virto kondensuoto pieno)
  • 1 stiklinės grietinės 
  • 1 a.š. gesintos sodos 
Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė

Grietinėlės kremas:
  • 400 ml. grietinėlės 
  • 2 v.š. cukraus 
Karamelinis kremas:
  • 2/3 skardinės virto kondensuoto pieno 
  • 100 gr. kambario temperatūros sviesto
  • 80-100 gr. pakepintų žemės riešutų (aš naudojau migdolus, mano skoniui tiko puikiai)
Šokoladinis pertepimas:
  • 100 gr. šokolado 
  • 50 ml. pieno 
Biskvitų sulaistymui:
  • 1/4 stiklinės vandens
  • 2 a.š. cukraus

Biskvitai:
  1. Visus produktus išplakame mikseriu. 
  2. Pilame į torto formą (maniškė buvo 24 cm), išklotą kepimo popieriumi, pusę tešlos ir kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 15min. 
  3. Iškepame du biskvitus. Atvėsusius perpjauname per pusę į du lakštus -gauname 4.

Grietinėlės kremas:
  1.  Atvėsintą grietinėlę išplakame su cukrumi ir pastatome į šaldytuvą. 
  2. Ne pagal receptą įpyliau ir citrinos sulčių - visoj saldybėj maža rugšteli gaiva visai tiko.

Karamelinis kremas:
  1.  Minkštą, kambario temperatūros  sviestą išplakti mikseriu. 
  2. Supilti kambario temperatūros kondensuotą pieną "Rududu" (galima palaikyti skardinę karštame vandenyje - minkštesnį bus lengviau plakti) arba namuose virtą kondensuotą pieną, viską išplakti iki vientisos masės. 
  3. Sudėti ir išmaišyti susmulkintus, pakepintus riešutus.

Sirupas biskvitų sulaistymui:
  1.  Vandenyje ištirpiname cukrų.

Torto surinkimas:
  1.  Į torto formą dedame vieną biskvitą; 
  2. Sulaistome sirupu, užpilame šokolado, užtepame pusę grietinėlės.
  3. Dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, užpilame vėl šokolado, sudedame karamelinį kremą;
  4. Dedame trečią biskvitą, sulaistome sirupu, vėl supilame likusį šokoladą, grietinėlės kremą ir uždengiame paskutiniu biskvitu. 
  5. Laikome šaldytuve, kol sustings. 
  6. Tortą papuošiame.
  7. Skanaus!
Visi kepėjai rekomenduoja, kad šis tortas skaniausias 3-4 dieną.


Šaltiniai: 







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą