2011 m. kovo 7 d., pirmadienis

Laissez-faire - Cukinijų pyragas su paneer'u (?)

Ar Jūs tikite laisvo pasirinkimo galia?
a) Taip;
b) Ne;
c)N/N



Kai turim teisę pasirinkti - sėdėti tyliai ar garsiai šaukti; stovėti ar bėgti; kai galim patys nuspręsti eiti tiesiai ar pasukti, išskleisti skėtį ar bėgti per lietų; pasakyti tiesą ar nutylėti. Pasirinkimo laisvė svaigina. Suteikia sparnus skristi, suteikia galimybę skaudžiai kristi.

Ricotta, paneer, saldaus pieno varškė? Pagal apibrėžimus pateikiamus kiek skiriasi (ypač rikota, kuri turėtų gautis kaip subproduktas, iš išrūgų ??), pagal naudojimą ir gyvuojančius receptus dažniausiai tas pats.
Nenugriebtą t.y pakankamai riebų pieną įkaitinti iki artimos virimui temperatūros ir supilti citrinos sultis (5 l pieno 2 citrinų sultys). Palaukti kol susidaro varškės gumuliukai ir nukošti. 





Laissez-faire - Cukinijų pyragas su paneer'u

Pagrindui:
  • 200 g miltų;
  • Žiupsnelis druskos;
  • 100 g sviesto;
  • 2-3 v.š. ledinio vandens.

Įdarui:
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 nedidelis svogūnas (naudojau raudonąjį svogūną);
  • 2 - 3 nedidelės jaunos cukinijos;
  • 50 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje;
  • 250 g rikotos sūrio (naudojau šviežiai pagamintą saldaus pieno sūrį paneer);
  • 2 v.š. pieno;
  • 2 kiaušiniai;
  • 4 v.š. smulkintų šviežių žolelių (žiemą bėda su šviežuma - dėjau džiovintų petražolių, raudonėlių ir bazilikų);
  • 12 juodų alyvuogių be kauliukų (neturėjau);
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.






  1. Sumaišyti druską su miltais, įpjaustyti smulkiais gabalėliais sviestą. Trinti tarp pirštu, kol neliks sausų miltų. 
  2. Supilti vandenį ir gerai išminkyti. 
  3. Tešlą uždengti ir 30 minučių įdėti šaltai. 
  4. Vėliau tešlą iškočioti, iškloti ja kepimo formą, subadyti šakute, uždengti kepimo popieriumi, pripilti į jį džiovintų pupelių, žirnių, kad neleistų tešlai iškilti ir kepti įkaitintoje iki 2000C orkaitėje 10 minučių. Popierių su pupelėmis išimti ir leisti tešlai dar apie 10¬† minučių pakepti.
  5. Cukinijas supjaustytas riekelėmis pakepinti ant aliejaus kartu su su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu.
  6. Rikota (saldaus pieno varškę) išplakti su kiaušiniais, pienu, druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
  7. Ant iškepusio pagrindo paskleisti cukinijas su svogūnais, išdėlioti smulkiomis juostelėmis supjaustytus džiovintus pomidorus.
  8. Užpilti rikotos (saldžios varškės) plakinį.
  9. Kepti apie 35 min. 180 C. įkaitintoje orkaitėje.



Vyro komentaras: kaip ir skanu, bet visi skoniai jaučiasi atskirai.
Mano komentaras: man skaniau kiek pravėsęs. Kitą kartą dar smulkiau pjaustyčiau pomidorus, kad jų būtų kiekviename kąsnyje. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą