2011 m. kovo 21 d., pirmadienis

Visų galimybių panaudojimas - Bagetes su sezamu

Ar būna dienų, kai nesinori keltis iš lovos?
a) Taip, būna tinginio dienų;
b) Taip, būna ligonio dienų;
c) Tik labai rimtos priežastys gali priversti likti lovoje;
d) N/N





Būna, dienų, kai viskas krenta iš rankų. Būna dienų, kai miglų ir ūkanų pasaulis užvaldo sielą ir paslepia akis.
Būna gyvenime sudėtingų dalykų, būna labai paprastų. Genialu, kai tai - kas paprasta padaryti, o rezultatas stulbinantis, kai rezultatas pranoksta lūkesčius. Traškios bagetės su daug sezamo. Paprasta ir labai labai skanu.

  • 8 batonams po 100 g pagaminti reikia:
  • 340 ml šilto vandens;
  • 0,5 arb. š. druskos (čia galima pasiderinti pagal skonį kaip labiau patinka saldžiau ar sūriau);
  • 1 arb. š. cukraus;
  • 2 valg.  š. alyvuogių aliejaus (kartais keičiu kitokiais lazdynų ir pan.)
  • 500 g kvietinių miltų;
  • 1 pakelio 7g. sausų mielių;
  • 0,5 stiklines sezamo.



Viską dedame į duonkepę parašyta eilės tvarka. Pasirenkame prancūziškos duonos kepimo programą. Jei tokios nėra, manau tinka tiesiog paprastoji duonos užminkymo programa ir kepimas orkaitėje. Kadangi mūsų gudrusis aparatas turi bagečių kepimo priedą, tai mes jį labai sėkmingai ir panaudojame.

Receptas sukompiliuotas pagal Moulinex „Home Bread Baguette“ pateiktus receptus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą