a) Taip gerbiu visas savo tautos ir šeimos tradicijas;
b) Taip, man yra svarbių tradicijų;
c) Yra keletas man reikšmingų tradicijų, kurių laikausi;
d) Man svarbiau pažanga, tradicijos bereikalingas balastas;
e) N/N
Ką Jums reiškia tradicijos? Ar tai tik įsipareigojimas, pareiga kylanti iš įpročio, iš to kas įdiegta - internalizuota į mūsų vidų, ar tai nuoširdus tikėjimas ir atsidavimas? Tradicijos pririša prie vietos, laiko, tautos, šeimos. Tradicijos tampa lyg nereikalingu raiščiu, varžančiu proveržį į ateitį, į progresą. Bet tradicijos suteikia pastovumo jausmą, jaukumo, ilgesio išgyvenimus. Tradicijos tampa parašiutu bešokant į nežinomos ateities prarają.
Šokam su kiaulienos šonkauliais. Nelabai sveikas, tiesiogiai su tradicija gal ir nesisiejantis, bet labiau atspindintis tradicinės (senovinės) lietuvaičių virtuvės receptūras, su įmaišytomis naujovėmis, nei šiuolaikines patiekalų tendencijas.
Kiaulienos šonkauliai marinuoti su garstyčiomis ir bulvės su rozmarinu
- Apie 1 kg. kiaulienos šonkaulių;
- 2 šaukštai Dijono garstyčių su grūdeliais;
- 1 šaukštas citrinos sulčių;
- prieskoninių žolelių;
- pipirų;
- bulvių;
- rozmarino;
- druskos.
- Šonkaulius kiek įmanoma nuriebalinam - nupjaustome, jei tokių yra riebalus.
- Dedame į dubenį ir pamarinuojame su citrinos sultimis, Dijono garstyčiomis, prieskoninėmis žolelėmis ir pipirais. Druskos užbersim prieš kepdami;
- Paliekame pasimarinuoti. Galima ir per naktį šaldytuve ar kitoje vėsioje vietoje.
- Sudedame į skarda ir kepame apie 40-60 min. Labai tam tinka kepimo garuose funkcija, jei tokia yra jūsų orkaitėje. Po kokių 20 min. ten sudėsime ir bulves.
- Bulves nulupame ir apverdame sūriame vandenyje (beveik, beveik išvirusios, kad būtų);
- Nukošiame, apibarstome rozmarinais, jei norite dar kokias prieskoniais (mūsų skoniui visai tinka ekologiško sultinio žiupsnis) ir sudedame prie mėsos, kad apkeptų. Pažadu - po namus pasklis nuostabus rozmarino aromatas, žinoma, jei mėgstate jį. (Idėja pasiskolinta iš Oliverio).
- Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą