Ar jūs nekantriai laukiate savo gimtadienių?
a) Taip, visada;
b) Laukdavau vaikystėje;
c) Gimtadienis niekada nebuvo ir nėra man svarbus;
d) N/N
Ar dar turite tą nekantrumo jausmą? Begaliniai prailgstančias dienas iki tos šventės? Ar esate bent truputį išsaugoję to gryno, nuoširdaus vaikiško nekantrumo pradą? Gimtadienis vaikui kažkas švento. Tiesa nežinau ar visiems vaikams yra taip, bet daugumai tikrai, o mano mergytėms labai išreikštai.
Gimtadienis tampa ta ypatinga diena, kai išsipildo bent dalis svajonių (svarbiausia jų turėti). Gimtadienis tampa ta diena, kai esi ypatingas, kai visas dėmesys tik tau. Planuojami, dėliojami šventės akcentai. Ir žinoma jo didenybė tortas.
Prieš kelis metus mums buvo nutikęs labai liūdnas atsitikimas, kai vietoje coliukės ant torto pūpsojo pagal išvaizdą molinė boba, sukėlusi didžiulį nusivylimą - nes nebuvo nei grožio, nei skonio - net Pipiras nevalgė. Tai buvo pamoka, kad kaip jau besigautų, darysim namuose. Bent jau žinosim, kodėl coliukė pavirsta pabaisėle.
Gimtadienis tampa ta ypatinga diena, kai išsipildo bent dalis svajonių (svarbiausia jų turėti). Gimtadienis tampa ta diena, kai esi ypatingas, kai visas dėmesys tik tau. Planuojami, dėliojami šventės akcentai. Ir žinoma jo didenybė tortas.
Prieš kelis metus mums buvo nutikęs labai liūdnas atsitikimas, kai vietoje coliukės ant torto pūpsojo pagal išvaizdą molinė boba, sukėlusi didžiulį nusivylimą - nes nebuvo nei grožio, nei skonio - net Pipiras nevalgė. Tai buvo pamoka, kad kaip jau besigautų, darysim namuose. Bent jau žinosim, kodėl coliukė pavirsta pabaisėle.
Taip, taip artėja mano vyresnėlės gimtadienis. Taip, taip ausys išūžtos skaičiavimų: ,,ar žinai iki mano gimtadienio liko 9 dienos?" Ir racionalių svarstymų - gal vaikams skaniau būtų pyragas, nei tortas? Dar turime laiko todėl repetuojame.
Repeticija - pyragas su kriaušėmis ir paneer'u
- Bemielės šaldytos tešlos;
- 1 didelė kriaušė;
- 1 obuolys;
- šaukštas rudojo cukraus;
- šaukštelis citrinos sulčių;
- 300 g. šviežio paneer;
- papuošimui 50 g. šokolado.
- Bemielę tešlą atšildome.
- Lakštą papildomai iškočiojame;
- Obuolį, kriaušę nulupame ir supjaustome nedideliais gabaliukais;
- Apšlakstome citrinos sultimis ir apibarstome ruduoju cukrumi;
- Dedame ant iškočioto lakšto;
- Dedame šalia vaisių paneerą;
- Suvyniojame vyniotinį. Pasirenkame norimą formą.
Šaltinis: laiva improvizacija pagal turimus produktus.Vyro komentaras: labai labai skanu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą