2011 m. kovo 9 d., trečiadienis

Būna dienų lyg tyčia - saldėsis ,,ale" maskarponės tortas

Ar Jums būna dienų, kai viskas sekasi ne taip, kaip turėtų?
a) Taip, tai nuolatinė mano gyvenimo būsena;
b) Taip, kartais pasitaiko tokių dienų;
c) Tokios dienos mano gyvenime retenybė;
d) Nebūna.
e) N/N


Kaip toj dainoj: Būna dienų lyg tyčia, kai jėgos staiga apleidžia...
Kai viskas ką susiplanuoji dėliojasi ne taip. Kai paslysti ant vienintelio leduko gatvėje, kai sankryžose vien raudonos šviesoforo spalvos tave pasitinka, kai niekas kam skambini neatsiliepia arba į ausį ima klykti fax; juk būna tokių dienų, kai iš biskvito gaunasi kiaušinienė, o iš plakta grietinėlė pavirsta sviestu. Būna tokių dienų, lyg tyčia...


O kad būtų kiek linksmiau, skanėstas prie kavos.


Pagrindas:
  • 300 g. sausainių trupinių;
  • 100 g. sviesto;
  • 100 g. smulkintų migdolų;
Kremas:
  • 500 g. saldaus pieno varškės;
  • cukraus pudros;
  • 30 g. žėlė;
  • 100 ml vandens;
  • vanilinio cukraus;
  • 400 ml jogurtinės grietinės;
  • citrinos sultys;
  • 200 ml riebios grietinėlės.



  1. Sausainius sumalame iki trupinių ir sumaišome su minkštu sviestu ir maltais migdolais;
  2. Į torto formą įtiesiame kepimo popierių. Sudedama trupinius ir gerai suspaudžiame;
  3. Žėlę užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti;
  4. Saldaus pieno varškę susmulkiname (man talkininkauja virtuvinis kombainas) su jogurtine grietine, cukraus pudra ir citrinos sultimis ;
  5. Žėlė ištirpiname ant lengvos ugnies, neužverdame. Atvėsiname ir lėtai supilame į varškės masę;
  6. Grietinėlę išplakame ir lėtai įmaišome į be pradedančią stingti varškės masę.
  7. Jei norime tortą puošti damų piršteliais, jais išdėliojame torto formą ir tada supilame paruoštą varškės masę.
  8. Dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 val. 




p.s. Vyro komentaras: skanu, tik  damų piršteliai nereikalingi. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą