2011 m. balandžio 7 d., ketvirtadienis

Mažos svajonės didelėje bulkoje

Ar Jūs rašote be gramatinių klaidų?
a) Taip;
b) Kartais palieku klaidų, bet antrą kart skaitydama/as jas ištaisau;
c) Nutinka taip, kad klaidų nepastebiu;
d) Darau daug klaidų, lietuvių kalba labai sudėtinga;
e) N/N


Simbolis turi didelę galią. Mes vieni kitus suprantam tik jų dėka. Tiesioginiai, netiesioginiai simboliai gaubia mūsų gyvenimus, kuria mūsų istorijas. Gestas, pasakytas žodis, parašytas žodis, daiktai, vaizdai ir daugybė kitų dalykų - simboliai. Mes susikalbame tik tada, kai simbolius suprantame vienodai ar bent jau panašiai. Būna, kad skirtingai suprantam simbolius, juos savaip interpretuojam, ne tik pagal kultūrines tradicijas, bet ir pagal asmeninį išprusimą ir pajautimą. Rašytinė kalba - taip pat simbolių kalba. Raidžių pagalba galime užkoduoti žodžius su visomis jų prasmėmis. Vieni parašo, kiti skaito ir supranta. Galbūt ne visuomet vienodai, nelygu apie kokį tekstą kalbame - vienuose vietos interpretacijai minimum, kitur maksimum. Dar iš vaikystės "multikų" žinoma apie kablelio galią. Gal ir žodžių tvarka, išsprūdusios raidės gali pakeisti prasmes arba skaitom nė nepastebėdami, kad jų tūrksta (:)).
Mane gramatika žudė mokykloj. Liko krūvos kompleksų ir vėliau - aš nematau klaidų, galiu skaityti šimtą kartų, nepadeda, žinia, geriausiai būtų jų nedaryti, bet taip nesigauna :). Daug metų dėl to buvau apleidusi rašymą savo malonumui. Todėl gerbiami lietuvių kalbos specialistai, žinovai, ar tiesiog akylieji žmonės, būsiu dėkinga, jei parašysite man žinutę, kad galėčiau pasitaisyti. 






Mažos svajonės didelėje bulkoje: sviestinės bandelės 
  • 60ml pieno; 
  • 3 kiaušiniai;  
  • 140g minkšto sviesto ;  
  • 1½ valg. š.druskos (dėjau mažiau);
  • 50g cukraus;  
  • 430g kvietinių miltų; 
  • 1 valg. š. sausų mielių. 
  • Jei norite galite įdėti šokolado gabalėlių apie 100g.



Sudėkite į duonkepės talpą kepinio sudedamąsias dalis tokia eilės tvarka:
  1.  pieną,
  2. kiaušinius, 
  3. suminkštintą sviestą, 
  4. druską ir cukrų
  5. miltus 
  6. ir sausas mieles.
  7. Įstatykite talpą į duonkepę. Pasirinkite saldaus batono programą, kepinio svorį  (pateiktas receptas 750g) ir norimą plutelės spalvą. Spauskite mygtuką „Start“ („Pradėti“).
  8. Po pirmo garsinio signalo (maždaug po 20 min) galite įberti šokolado.
  9. Laukima rezultato ir skanaus.




Šaltinis: Moulinex duonkepės „Home Bread Baguette“ receptai.




Gaminta pirmą kartą.
8,5/10 (balai numušti už tai, kad bulka :) ir, kad greit sensta)
Ar gaminčiau dar kartą? Taip.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą