Ar jums vasara gimtadienių maratono metas?
a) Taip;
b) Ne;
c) N/N
Kas jums savas gimtadienis? Eilinė diena? Ypatinga diena, kurios laukiate ir ruošiatės? Gimtadienis daugiau rūpesčio pačiam jubiliatui ar dalį jų perima aplinkiniai? Ar yra amžiaus cenzas, kada nebešvenčiama gimtadieniai? Kviečiate svečius? Apsiribojat tik pačiais artimiausiais, ar svečių jūroj gali nusisukti galvą? Ar pats mėgstate eiti į svečius gimtadienio proga, sveikinti, švęsti?
Kas kart kai nori tyliai prasėlinti gimtadienio dieną, lyg priekaištus prisimeni tuos žmones, kuriuos pats sveikinai ir dalyvavai jų šventėse. Gimtadienis - tai proga, kai bent tada gali susitikti su žmonėmis, kuriuos rečiau matai, patikrinti draugystės sąvokos ribas.
Vasara - gimtadienių maratonas. Su daug svečių, daug vaišių, daug tortų.
Meduoliniams biskvitams:
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštų medaus
- 50 g. cukraus
- 200 g. miltų
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio prieskonių meduoliams (cinamonas, kardamonas, imbrieras, gvazdikėliai ir pan.)
- Meduolinius lakštus geriausia išsikepti viena diena anksčiau.
- Jiems į dubenį įmušami kiaušiniai, suberiamas cukrus, supilamas medus ir plakama, įstačius indą į karštą vandenį, kol masė sutirštės ir pasidarys puri.
- Miltus, kepimo milelius išsijojame, sumaišome su prieskoniais.
- Miltų mišinys suberiamas į kiaušinių ir medaus masę.
- Užminkoma tešla.
- Padalijama į 2 dalis.
- Iš kiekvienos iškočiojama po paplotį.
- Juos kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 7 min., arba kol lengvai paruduos.
- 250 ml. riebaus jogurto (naudojau 3,5 proc.)
- 100 g. cukraus
- 20-25 g. želatinos
- 0,5 indelio grietinėlės
- ~300 g. braškių
- Braškių kremui skirtą želatiną brinkiname apie 30 min. dubenėlyje užpylę 2 šaukštais šalto vandens.
- Tada dubenį statome į verdantį puode vandenį ir maišome, kol želatina ištirps.
- Ištraukiame ir paliekame pravėsti.
- Visą grietinėlę išsiplakame.
- Jogurtą išplakame su cukrumi.
- Supilame pravėsusią želatiną.
- Įmaišome pusę plaktos grietinėlės ir supjaustytas braškes.
- Kremą supilame ant į torto formą įdėto sulaistyto pirmojo blyno.
- Uždengiame antruoju blynu, jį sulaistome.
- 2 apelsinų
- 100 g. cukraus
- 250 g. ricota sūrio (arba 2 indelių "švelniosios mūsų" varškės)
- 0,5 indelio grietinėlės
- 20-25 gr. želatinos
- Į dubenį nutarkuojame apelsinų žieveles;
- Sudedame ricotą, cukrų ir išsukame mikseriu.
- Išspaudžiame apelsinų sultis, jas pakaitiname ir ištirpiname likusią želatiną.
- Atvėsiname ir įmaišome į kremą.
- Įmaišome likusią dalį grietinėlės.
- Supilame ant torto ir dedame porai valandų į šalytuvą sustingti.
- Torto viršų puošiame vaisiais ar uogomis, užliejame žele.
romo+cukraus+vandens sirupo arba aviečių ar kitokios trauktinės, arba saldžios juodos arbatos, arba citrinos sulčių+balto vyno+cukraus pudros, jei skirta vaikų stalui tiesio citrinos sultys, vanduo, cukrus.
Papuošimui:
vaisių, uogų ir žele
http://www.skanuirsveika.lt/2009/06/medaus-tortas-su-ricota-ir-braskemis.html#disqus_thread
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą