Ar jūs mylite rožes?
a) Taip;
b) Ne;
c) Neturiu nuomonės;
d) N/N
,,Mes sakom: skaidruma, ir sakom: rožė, ir mums ataidi visa kas yra <...>" R.M.Rilkė
Kai užburia aromatas, žiedo forma, elegancija. Kai matuoji kiemą žingsniais ir žvilgsniais ieškodamas, kur dar galėtum pasodinti bent vieną rožės krūmą. Kai skaičiuoji pumpurus, o žiedų fotografijų albumas jau kupinas... diagnozė paprasta - rožizmas.
Trapios tešlos pyragas su obuoliais, kriaušėmis ir slyvomis
Pagrindui (3 pyragų pagrindai)
- 500 g miltų
- 4 žiupsneliai druskos
- 300 g kambario temperatūros sviesto, supjaustyto kubeliais
- ¼ a. š. vanilės miltelių
- 190 g cukraus pudros
- 60 g maltų migdolų
- 2 kiaušiniai
- Miltus persijoti ant stalo (ar dubenį).
- Suberti druską ir kubeliais supjaustytą sviestą.
- Trinti miltus ir sviestą pirštais, kol susidarys trupiniai ir nebesijaus sviesto.
- Sumaišyti vanilę ir cukraus pudrą ir kartu su migdolais suberti į miltų mišinį.
- Viduryje padaryti duobutę. Į ją sumušti kiaušinius.
- Pirštais minkyti, kol pasidarys minkšta tešla. Tik neperminkyti!
- Suformuoti tešlos rutulį, suvynioti į plėvelę ir šaldyti mažiausiai 4 valandas, kol sutvirtės.
- Tešlą galima užšaldyti: padalinti į reikiamo dydžio dalis, suvynioti į plėvelę ir užšaldyti. Atitirpinti šaldytuve dieną prieš kepant. Prieš kočiojant tešlos daugiau neminkyti.
Įdarui:
- 2 didesnių obuolių
- 2 kriaušės
- 2-3 slyvų
- 2-3 šaukštų cukraus
- 1 šaukštelio cinamono
- džiovintų abrikosų, persikų ar kt.
- mėgstamų riešutų
- tortų želės (1 pakelis)
- Vaisius nulupame, supjaustome, sumaišome su cukrumi ir cinamonu, riešutais, susmulkintais džiovintais vaisiais.
- Tešlą klojame į kepimo formą, formuojame 2-3 cm. kraštelį.
- Formoje paskirstome įdarą ir pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 30 min.
- Torto želė paruošiame pagal instrukcija ir užpilame.
http://www.sonatinos-receptai.lt/
http://www.skanuirsveika.lt/2010/11/trapios-teslos-pyragas-su-obuoliais.html
Kategorija: Dažnai gaminamas
9,5/10
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą