Ar žinai kaip spindi rasos lašas ankstyvą rytmetį?
a) Taip, moku džiaugtis gyvenimo smulkmenomis;
b) Ne, banalybėms nėra vietos mano gyvenime;
c) N/N
Savaitę vaikai buvo pas senelius. Atrodo marios laiko, kurio... nebuvo. Nebuvo ir noro rašyti. Nebuvo noro ir gaminti. Šaldytuvas tuštėjo iki minimumo. Kas per stebuklas, vos grįžo namo šurmulys su milijonais prašymų: <...> maamaaa, noriu gerti <...> maaaaamaaaa, prašau <...> Maama, ar aš negražiai prašau? <...> mama, aš apsipyliau <...> Mamaaa, padariau kaku <...> Maaaamaa, kur mano batai, noriu į lauką <....> maaamaa, noriu valgyti <...> maaammmaaa, kur mano kuprinė, aš noriu kuprinės kaip sesės <....>.... visam tam fone štai nelauktai netikėtai ateina noras rašyti. Kas tai - būdas pabėgti ir įprasminti bent dalelę būties kasdienybės rutinoje? Kaip neišvengiama būtinybė yra ir maisto gamyba, kurią galima nuridenti iki banalių vaikiškų patiekalų - pusryčiams varškė su trintomis uogomis, ar pakylėti iki gaminimo malonumo.
O kol vaikų nebuvo, buvo daug gimtadienių. Ir daug tortų, ir mažai foto...
Tortas, ne tortas - tikrai gyvenimo skonio. Nors gaivus, bet ir sunkus sūrio/varškės kremas. Kiek sulipęs, kiek byrantis ir traškantis riešutais pagrindas. Braškių salstelėjęs rūgštumas ir žemuogių aromatas su vos jaučiamu kartėliu. C'est la vie...
- 270 g trapių sausainių
- 70 g nesūraus minkšto sviesto
- 200 g mascarpone sūrio
- 300 g varškės kremo (naudojau Mūsų švelniąja varškę)
- 200 g jogurtinės grietinės
- 220 g baltojo šokolado
- 100 g migdolų riešutų
- 3 šaukštai kondensuoto pieno
- 200 g šviežių žemuogių
- 200 g braškių
- 1 šaukštas želatinos.
- Želatiną užpilame vandeniu išbrinkimui.
- Sausainius susmulkinam iki trupinių;
- Migdolus pakepinam ir susmulkinam;
- Trupinus, smulkintus riešutus ir minkštą sviestą sumaišome, gauta mase išklojam torto formą, suformuodami ir bortelius.
- Laikome šaldytuve.
- Šokoladą ištirpiname.
- Gerai išmaišome mascarpone, varškės kremą, jogurtinę grietinę ir kondensuotą pieną;
- Įmaišome tirpintą šokoladą (kiek pravėsusį) bei ištirpintą ir atvėsintą želatiną. (jei norite rūgštėlesnio skonio galima įdėti citrinos sulčių)
- Gauta mase padengiame sluoksnį ant paruošto pagrindo;
- Dedame sluoksnį žemuogių;
- Žemuoges paslepiame po sūrio/varškės mase.
- Beriame smulkintas braškes
- Likusią sūrio/varškės masę išlyginame ir papuošiame.
- Gerai atšaldome (4-6 val).
- Skanaus.
Kategorija: Gaminta pirmą kartą
8,5/10 (nepaisaint visų bandymų kiek nuriebinti, vistiek buvo gana sunkus pyragas/tortas)
Ar gaminsiu dar kartą? Taip.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą