Kokie jausmai apima grįžus po kelionės/atostogų?
a) Džiaugiuosi grįžęs/usi namo, nes jų labai pasiilgau;
b) Norisi vėl keliauti ir imi planuoti sekančią kelionę;
c) Tiesiog mėgaujiesi prisiminimais ir patirtais įspūdžiais;
d) Kita.
Kiek žmonių tiek poreikių ir pomėgių, įsivaizdavimų kokios turi būti atostogos. Išvykti kitur, pajausti, užuosti, pamatyti kitą šalį, kitą kultūrą. Kitos šalies pažinimas per virtuvę irgi nuostabiai intriguojantis. Nauji skonio iššūkiai. Skonio receptorių sužadinimas, pabudinimas, įjautrinimas. Dalis išragautų dalykų nurašomi, dalis nostalgiškai nusėda net įprastinės virtuvės meniu. Ar gali būti tikros graikiškos salotos ne Graikijoje?... Dalis, kažkokia dalis be jokios abejonės prarandama, nors ir kaip bandai kompensuoti tikrais graikiškų salotų prieskoniais (ir kodėl jie patys tų prieskonių nededa?)...
Mes buvom kiek neįprasti keliautojai, nes norėjom pajausti ir natūralų, ne vien turistinį Rhodes salos gyventojų ritmą, todėl netik išbandėme daugybę mažučių restoranėlių, bet ir patys gaminome pagal graikiškus receptus, todėl bus visa serija Graikijoje gamintų graikiškų patiekalų.
O šiandien, Lietuvoje, kur lietūs lyja, gaivios vasariškos arbūzo salotos iš graikiškos receptų knygos.
- 1/4 atvėsinto arbūzo;
- 130 g feta sūrio (geriausia avių pieno);
- 10 juodų alyvuogių;
- žiūpsnis pakepintų moliūgo sėklų.
- Arbūzą gerai nuplauname.
- Atpjauname ketvirtadalį arbūzo ir išpjauname nuo žievės.
- Pjaustome vieno kąsnio dydžio gabalėliais stengdamiesi, kad neliktų sėklyčių.
- Sutrupiname fetą;
- Suberiame supjaustytas alyvuoges;
- Suberiame pakepintas moliūgo sėklas;
- Prieš valgydami išmaisome;
- Skanaus.
Kategorija: Gaminta pirmą kartą.
9.5/10
Ar gaminsiu dar kartą? Taip.
Atsakymas D. Negaliu patikėti, kad atostogos baigėsi, kad vėl reikia grįžti į realybę, kad nebebus tų ilgų rytų ir vakarų, kai viskas truputį kitaip, ir taip džiugu širdy. Ir, žinoma, svajonės svajonės, kad tik greičiau vėl atostogos, vėl kelionės... :)
AtsakytiPanaikinti