2011 m. balandžio 28 d., ketvirtadienis

Kad nesinorėtų būti balerinomis - Tortas ale Rafaelo

Ar jūs vaikystėje norėjote būti balerinomis?

a) Taip;
b) Ne;
c) Neprisimenu;
d) n/n








Rafaelo saldainiai ir balerina - reklamos sukurtas ir įdiegtas įvaizdis, kuris greičiausiai neturi nieko bendro su realybe. Būti balerina - tikėtina dažnos mergaitės svajonė, tokia tolima ir dažnai realizuojama tik pastrypinėjimais prieš veidrodį ant pirštų galiukų. Tiesa, šiandien tos svajonės praktinė realizacija įmanoma ir labai paprastai ir greitai - kas suskaičiuos kiek Vilniuje veikia baleto mokyklų ir studijų, būrelių, kur vaikai jau nuo keturių metų gali realizuoti savo (o gal dažniau tėvų) norus ir svajones būti balerinomis, tegul ir ne tikrai, tegul ir tik treniruočių metu pleventi baltais sijonėliais (ten kur lankė dukra berniukų nebuvo, todėl nežinau kaip jie rengiasi). 
Rafaelo tortas ir balerina... Tikėtina, kad jei dažniau valgysi šį tortą, būvimas balerina gali ir likti tolima nerealizuojama svajone, jau tokia didelė pagunda tas tortas, skani pagunda, kur nuostabiai susipina grietinėlės švelnumas, kondensuoto pieno saldumas, kurie čia pat nuplaunami citrinos gaiva.




Kad nesinorėtų būti balerinomis - Tortas ale Rafaelo


Biskvitams:
  • 5 dideli kiaušiniai;
  • 230 g cukraus;
  • 1 arb.š. vanilės esencijos;
  • 65 g aliejaus;
  • 230 g miltų;
  • 20 g kepimo miltelių.
  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes).
  2.  Toliau plakant, silpna srovele supilame aliejų, minutę paplakti. 
  3. Sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir persijotus, ir lengvai išmaišome nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
  4. Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes (arba išskleidžiamoje torto formoje su įtiestu kepimo popieriumi).
  5.  Atvėsiname ir perpjauname keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.


Kremui:

  • 1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
  • 180 g sviesto (82 proc. riebumo)
  • 450 g grietinėlės (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo)
  • 2 pakeliai grietinėlės standiklio
  • 50 g kokoso drožlių

  1. Grietinėlę šiek tiek paplakame, supilame grietinėlės standiklį ir išplakame iki standumo. 
  2. Padedame į šaldytuvą. 
  3. Kambario temperatūros sviestą išsukame su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). 
  4. Supilame kokoso drožles, gerai išmaišome.
  5.  Paruoštą masę pusvalandžiui dedame į šaldytuvą. 
  6. Po pusvalandžio į sviestinį kremą sudedame grietinėlę ir šias mases neskubėdami išplakame iki vientisos konsistencijos.
Biskvitų sulaistymui:

  • 200 g vandens
  • 2 citrinų sultys
  • 2 arb.š. cukraus
Visus produktus sumaišyti.

Papuošimui:

Biskvitinių sausainių

Torto surinkimas:
  1. Ant lygios lėkštės dedame torto formą. 
  2. Jei puošiame kraštelį biskvitiniais sausainiais, iškepti biskvitai turi būti mažesni, nei naudojama forma surinkimui.  Biskvitinių sausainių galiukus lygiai nupjauname ir tvorele išrikiuojame pagal tortinės kraštą, (juos rekomenduojama dar trumpam pamirkyti sulaistymui naudojamam sirupe, bet man nei mirkyti, nei nemirkyti jie neskanus - tik papuošimas nevalgomas, tačiau labai patogus papuošimas, kai reik transportuoti tortuką).
  3. Dedame pirmąjį biskvitą.
  4. Jį kiek sulaistome, tačiau mažiau nei visus kitus.
  5. Tepame  1/4 kremo;
  6. Dedame biskvitą, sulaistome.
  7. Tepame kremą ir tt.
  8. Viršutinį sluoksnį užtepame plonu kremo sluoksniu ir pabarstome kokoso drožlėmis.
  9. Atšaldome šaldytuve.
  10. Papuošiame pagal skonį ir poreikį.
Šaltinis: Saulėta virtuvė ir  SM





Kategorija: Gaminta pirmą kartą.
Įvertinimas: 9,5/10
Ar dar gaminsiu? Taip.

2 komentarai:

  1. Snd as gaminsiu pagal si recepta:)pasakysiu kaip gavosi:)nem nem:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. oho....sita as tai gaminsiu!!

    AtsakytiPanaikinti