2011 m. balandžio 17 d., sekmadienis

Garų puodo stebuklai - šokoladinis pyragas

Ar jūs tikite stebuklais?
a) Taip;
b) Truputėlį;
c) Neatmetu tos galimybės, kad jie būna;
d) Ne;
e) N/N






Nereikia stebuklų verčiančių iš kojų, apskriejančių visą pasaulį per kelias valandas, kad tikėtum tuo, kas iš pirmo žvilgsnio neįmanome. Stebuklų mažyčių, bet kuo tikriausių stebuklų vyksta kiekvieną dieną, visai šalia mūsų, tereikia plačiau atsimerkti, atidžiau apsižvalgyti. Ar ne stebuklas, kai iš mažos sėkliukės išauga didžiulis medis? Ar ne stebuklas, kai skleidžiasi rožės žiedas? Ar kiekvienam tėvui, motinai jų vaikai - nėra didžiausias pasaulyje stebuklas? 
Maži stebuklai virtuvėje, kai idealiai iškyla tešla, kai sausainiai sutirpsta burnoje, kai tobulai susižaidžia skoniai, maži stebuklai garų puode. Stebuklų daugiau nei pakankamai,kad jai privalėtum tikėti. 








  • 180 g sviesto arba aliejaus; (90 g sviesto arba aliejaus;)
  • 1 puodelis cukraus (237 ml);(120 ml cukraus);
  • ½ skardinės sutirštinto pieno be cukraus;(2 dideli šaukštai sutirštinto pieno be cukraus);
  • 2 kiaušiniai;(1 kiaušinis);
  • 1 puodelis miltų;(120 ml miltų);
  • 100 ml kakavos miltelių;(3 šaukštai kakavos miltelių);
  • 1 a.š. kepimo miltelių; (0,5 a.š. kepimo miltelių);
  • keli lašai vanilės ekstrakto; (vanilinio cukraus).
Kepiau garų puodo inde skirtame ryžiams. Jis mažėlesnis, todėl naudojau pusė normos, naudotos proporcijos skliausteliuose.




  1. Išmaišome cukrų, pieną, vanilės ekstraktą ir aliejų. (Jeigu naudojamas sviestas, pirmiausia jį ištirpinti. )
  2. Sudedame kiaušinius ir išplakame. 
  3. Miltus sumaišome su kakavos milteliais ir išsijojame;
  4. Įberiame kepimo miltelius.
  5. Sausus produktus maišydami supilame į kiaušinių plakinį. Maišome tiek, kad susijungtų birūs produktai su skystais, bet daug neplakame.
  6. Gautą tešlą supilame į sviestu išteptą indą, uždengiame folija ir virti garuose 45 (35 ) minutes (mano garų puode dengti nereikėjo, nes garai kondensuojasi ir nubėga nepatekdamas į kepinį).
  7. Atšaldžius galima dekoruoti šokolado ar karamelės glajumi.









Kategorija: Pirmą kartą gaminta.
10/10
Ar gaminsiu dar kartą? Taip.

7 komentarai:

  1. Pastebėjau, kad pastaruoju metu labai padaugėjo šio pyrago kepėjų/virėjų :) jis tikrai nuostabus - drėgnas, sodraus skonio. Džiaugiuosi, jog ir jums patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gaila neturiu garpuodžio, nes atrodo puikiai

    AtsakytiPanaikinti
  3. Indre, nebūtina turėti garpuodį ;) užtenka ir didelio puodo su sieteliu. Aš seniau taip ir darydavau, net sietelis buvo ne tam skirtas, bet svarbu tilpdavo į puodą

    AtsakytiPanaikinti
  4. Panašu, kad jau reik keisti kategoriją - į nuolat gaminamų. Dingsta akyse. Nes labai jau mažutis pyragiukas iš tos pusės normos. Mano orkaitė turi garų funkciją. Manau reikės išbandyti ją kepant normalų pyraginį kiekį.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Indas išteptas sviestu ir ant viršaus uždedama folija, kvailas klausimas, juk apačia garų pudo skylėta :) Neišvaarva tešla pro skylutes? :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Garų puodas išteptas sviestu, tešla apdengiama folija. Kvailas klausimas, bet ar tešla neišvarva pro puodo skylutes? :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. "Kepiau garų puodo inde skirtame ryžiams" - jis be skyluciu :)

    AtsakytiPanaikinti