2011 m. balandžio 28 d., ketvirtadienis

Ėjo, atėjo ir praėjo Šv. Velykos. Maistas ir šiukšlių dėžė.

Ar teko išmesti nesunaudoto maisto po švenčių?
a) Taip;
b) Ne, nes kas liko buvo užšaldyta;
c) Ne, nes buvo viskas suvalgyta;
d) N/N





Ar jaučiate pabudimą, atgimimą visos gamtos ir savo jėgų? Kiekvieną dieną vis daugiau žalumos ir   naujai pražystančių gėlių. Ar jau pražydo jūsų širdys naujais, atgimusiais jausmais? Ar jau pajutote dvasios polėkį ir aistrą gyvenimui? Velykos šiemet užbūrė nuostabiu oru. 

Bet šventės ateina ir praeina. Kas lieka po jų? Norisi prasmingumo, gerų, šiltų atsiminimų, kažko tauraus ir dvasino, bet dažnai, tiesiog lieka tušti stalai ir "bliūdai", perpildyti skrandžiai ir viltys, kad kitą kartą bus kitaip.
Languotą prijuostę šį kartą riši Villa-alps ir jos pasiūlyta tema   Maistas ir šiukšlių dėžė. Tema pošventinė tikrai labai labai. 
Kaip sekėsi numatyti kiekius? Turite talentą apskaičiuoti kiek reikia, kad nebūtų per daug ir per mažai? Būkim biedni, bet teisingi - labai dažnai maisto po švenčių lieka. 
Nežinau iš kur išmoko, bet mano dukrytės dažniausiai atsisako kitą dieną valgyti tą patį maistą. Na nebent tai būtų mėgiamas patiekalas, bet ir taip rauko nosiukus - jei gamini tą patį iš naujo, viskas ok.
Žinau, kad išmesti maistą yra neekologiška, negerai gal net nemoralu. Bet savęs versti šiukšlių dėže taip pat nesiruošiu. Todėl užsilikę ir įtarimų dėl savo kokybės keliantys produktai pas mus yra išmetami. Kadangi man daugiau būtingas minimalizmas nei maximalizmas, tai prigaminto maisto lieka retai. Tačiau po didesnių švenčių lieka. Jei lieka skanūs patiekalai - juos priglaudžiame šaldiklyje. 
Tačiau mano istorija apie maistą ir šiukšlių dėžę šiandien kiek kitokia. Ji siejasi ir su rekomendacijom ir jų patikimunu. Taigi mums rekomendavo kavą ( iki tol mes kavos pupeles užsisakinėjome tiesiogiai iš platintojų), kurios galima nusipirkti prekybos centruose - neva kam permokėti. Taip ir padarėme. Tačiau... skūpas moka du kartus. Kava buvo tooookio skonio, kad tik nemylimus svečius gali tokia vaišinti - kad greičiau išeitų. Ir jau buvau susiruošusi su griausmais ir keiksmais jas mesti į šiukšlių dėžę, kai ekologijos mados paakinta pasidomėjau natūraliais margučių dažymo būdais. Ogi pasirodo vienas jų - virti kiaušinius kavoje. Štai kur buvo puikiai pritaikyta neskaniosios kavos pupelės - iš jų padaryta kava, o joje virė, burbuliavo kiaušiniai įdėti į medžiaginius maišelius kartu su sėmenimis, aplipinti lapeliais ir pan. - visus dekoravimo darbus dirbo mano pagalbininkės, todėl meninis lygis yra 4-6 m lygio :).








1 komentaras:

  1. Kaip tik kaime bandžiau prisiminti, kaip ten reikia dažyti su kava kiaušinius, bet neatgaminau

    AtsakytiPanaikinti