2011 m. balandžio 10 d., sekmadienis

Trumpa žalia, žalia istorija - Tuno salotos su keptais pomidorais ir rukola


Ar jūsų akys pasiilgo žalumos?
a) Taip;
b) Ne;
c) N/N





Žalia istorija. Žaliam, žaliam miške, po žalia, žalia egle, žalioj, žalioj žolėj gyveno žalia, žalia varlė. Žalia, žalia varlė, žalią, žalią žiogą - am.








2-3 porcijos

  • 2-4 pomidorai;
  • 1 mėlynasis svogūnas;
  • 4 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 balzamiko acto;
  • 1 skardinė konservuoto tuno;
  • 2-3 saujos rukolos ( pas mus buvo parduotuvinis rukolos mišinys su cikorija (?));
  •  šviežių (arba džiovintų) prieskoninių žolelių: petražolių, melisų, raudonėlių, rozmarino, šalavijo, čiobrelio);
  • druskos;
  • pipirų;
  • džiovinta aitriosios paprikos ankštis, jei mėgstate aštriau .



  1. Pomidorus nuplauname ir perpjauname per pusę;
  2. Svogūną nulupame ir supjaustome ketvirčiais;
  3. 2 šaukštus alyvuogių aliejaus sumaišome su kapotomis (arba džiovintomis) prieskoninėmis žolelėmis, smulkinta aitriąja paprika  ir apšlakstome pomidorus ir svogūnus;
  4. Kepame orkaitėje panaudodami grilio funkciją apie 10 min (kol daržovės suminkštėja);
  5. Aliejų suplakame su balzamiko actu, druska, pipirais;
  6. Į lėkštes sudedame nuplautą ir nusausintą rukolą;
  7. Ant rukolos dėliojame keptas daržoves;
  8. Dedame nusausintą, vidutinio dydžio smulkintais gabalėliais tuną;
  9. Apšlakstome padažu;
  10. Skanaus.
Šaltinis: S. Blake ,,500 salotų" 2010 m.


Kategorija: Gaminta pirmą kartą.
9/10
Ar gaminčiau dar kartą? Taip.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą