2011 m. balandžio 9 d., šeštadienis

Vasaros iliuzija - trinta pomidorų sriuba

Ar Jūs auginate pomidorus?
a) Taip;
b) Ne;
c) N/N



Sodininkai, daržininkai matyt jau pikiuoja pomidorų sodinukus. Na kiek užsivėlavę dar gali spėti pasisėti jų šių metų derliui. Ar bandėte kada suskaičiuoti kiek pomidorų veislių galima rasti sėklų parduotuvėje? Daugybė - skiriasi būsimo pomidoriuko forma, spalva, galima spėti, ir skonis. Žiūrint į tas apetitiškas nuotraukas norom nenorom prisimeni vasarą ir gaivią trintą pomidorų sriubą. Ar galima apgauti skonio receptorius ir suvaidinti vasarą ankstyvą pavasarį, kai už lango lietus kaitaliojasi su sniegu, o vėjas pasiruošęs nupūsti viską, kas bent kiek lengvesnis. GALIMA. Kai nėra šilumos lauke, pakeičiam ją šiluma ir vasaros iliuzija dubenėlyje sriubos.





Trinta pomidorų sriuba

4-5 porcijos

  • 0,5 kg šviežių pomidorų;
  • 400 g. konservuotų pomidorų;
  • 1 mėlynasis svogūnas;
  • 3 -4 česnako skiltelės;
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
  • čiobrelio šakelė;
  • rozmarino;
  • kumino;
  • baziliko;
  • petražolių;
  • grustų pipirų;
  • druskos;
  • rudojo cukraus;
  • pora rutuliukų mozorelos sūrio.

  1. Šviežius pomidorus nuplauname ir sudedame į verdantį vandenį (blanširuojame), paverdame apie 5 min, išėmę sudedame į šaltą vandenį, kai pravėsta nulupame odeles;
  2. Nuluptus pomidorus supjaustom vidutinio stambumo gabaliukais;
  3. Svogūnus, česnakus nulupame, nuplauname ir susmulkinę apkepiname;
  4. Sudedame susmulkintus šviežius pomidorus ir konservuotus be odelių pomidorus, galima įpilti ir jų sulčių;
  5. Troškiname ant viršaus uždėję čiobrelio šakelę apie 7 min;
  6. Susmulkiname, pertriname;
  7. Supilame į puodą ir sudedame druską, prieskonius (bazilikus, petražoles - žiemą džiovintus, vasarą šviežius; kiek susmulkintus kuminą ir rozmarinus, pipirus;
  8. Jei per rūgštu, įberiame rudojo cukraus;
  9. Paliekame kelioms minutėms subręsti;
  10. Supilame į dubenėlius ir į kiekvieną įmetame po kelis nedidelius gabelėlius mazzorelos sūrio;
  11. Skanaus.

Kategorija: mėgiamas patiekalas



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą