2011 m. balandžio 10 d., sekmadienis

Pauzė prieš pokyčius- sūrio pyragas


Ar  ar šiuo metu laikotės dietos? 
a) Taip, griežtai;
b) Stengiuosi;
c) Nesilaikau, tiesiog stengiuosi maitintis sveikiau;
d) Ne;
e) N/N


Pavasaris. Po žiemos išlenda visas, ką žiemą galėjai paslėpti po dešimtimis sluoksnių drabužių. Pavasaris, kai sporto klubai suūžia nuo žmonių gausos. Kai visos damos nori būti grakščios it gazelės, o garbingieji ponai  pajaučia artėjant "medžioklės sezoną" ir nori būti geriausios formos. Pavasaris. Tikėtina, kaip ir kitos eilės ryškios ribos - nauji metai, pavasaris, ruduo - yra tos apsisprendimo akimirkos, padedančios žengti lemtingus žingsnius - pradėti lankyti dailės būrelį, laikytis dietos, nutraukti nevykusius santykius... Ir kol dailės būrelį lanko dukros, dietos laikymasis dar tik planuojamas, o santykiai netapę nevykusiais,  pats laikas pasmaližiauti.




Pagrindui:

  • 300 g sausainių (panaudojau biskvitinius sausainius -,,damų pirštelius", tiko puikiai); 
  • 100 g sviesto (reikėjo kiek daugiau, nes buvo biresni, sausesni sausainiai);
  • 100 g riešutų (naudojau lazdynų ir migdolus). 

Įdarui:

  • 500 g.  saldaus pieno varškės (arba ricotos arba mascarponės);
  • 0,5 indelis kondensuoto pieno;
  • 1 valg. šaukštas medaus;
  • 250 ml plakamosios grietinėlės; 
  • 2 v. š. želatinos.



       Pagrindas: 
  1. Riešutus pakepiname keptuvėje ir susmulkiname. 
  2. Sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu. 
  3. Ištirpiname sviestą.
  4. Susmulkintus sausainius sumaišome kartu su riešutais ir užpilame ištirpintu sviestu. 
  5. Visą šią masę sudedame į kepimo formą (24 cm) ir suformuojame padą. 
  6. Dedame trumpam į šaldytuvą.


Įdarui:


  1. Želatiną išbrinkime, ištirpiname ir paliekame kiek atvėsti; 
  2. Saldaus pieno varškę susmulkiname su virtuviniu kombainu, ar kitu tam skirtu įrankiu;
  3. Sudedame kondensuotą pieną ir medų;
  4. Sudedame želatiną;
  5. Dedame gerai išplaktą grietinėlę;
  6. Apibarstome cinamonu;
  7. Dedame į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms.
  8. Skanaus!









Kategorija: Gaminta pirmą kartą.
9,5/10
Ar dar gaminsiu? Taip.

2 komentarai:

  1. Mmmm.. Tikrai skaniai atrodo :)) O kokia čia saldaus pieno varškė? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. dar vadina paneer'u, saldaus pieno sūriu. kai kaitini naminį pieną iki pradeda kilti oro burbuliukai, supili citrinos sultis ir lauki kol sutraukia, tada nukoši. http://www.youtube.com/watch?v=8gkor7dW6DU

    AtsakytiPanaikinti