2011 m. gegužės 1 d., sekmadienis

Sicilietiškas trošknys Lietuvoje-kur lietūs lyja

Ar jūsų nuotaikas įtakoja orai?
a)Taip, labai dažnai;
b) Taip, dažnai;
c) Kartais;
d) Retai;
e)Niekada;
f) N/N



Ar teko girdėti, kaip kapsi lietus į skardinį stogą? Kap kap. Kaip teška lietus į langus ir šniokščia vėjas?...  Saulės   sukurta giedra, optimistinė nuotaika griet dingsta užleisdama vietą melancholijai. Iškart norisi šilumos ir jaukumo, židinio ugnis išpildo tą norą bent kuriam laukui. Lyg netyčiom sušmėžuoja mintys, o kad gyventume ten, kur visada šilta, kur saulėtų dienų daug daug, ar bent pakankamai daug. Sicilietiškas trošknys Lietuvoje, kur lietūs lyja





  • 2 stambiai pjaustyti baklažanai;
  • 1 šaukštas džiovintų raudonėlių;
  • žiupsnis jūros druskos;
  • žiupsnis šviežiai grustų  juodų  pipirų;
  • 1 smulkiai supjaustytas raudonasis svogūnas;
  • 2 nuluptos ir smulkiai supjaustytos česnako skiltelės;
  • 2 nuplautų, numirkytų ir nukoštų sūdytų kaparių;
  • kelios žaliosios alyvuogės;
  • 5 dideli sunokę pomidorai;
  • 2 šaukštai žolelių acto;
  • skaldytų ir pakepintų migdolų;
  • šviežių kapotų petražolių.


  1. Baklažanus supjaustome didokais gabaliukais ir apkepiname su trupučiu aliejaus ant didokos kaitros 5 min.(Paskleidžiame baklažanus vienu sluoksniu, jei keptuvė mažoka, kepame kelis kartus.) 
  2. Suberiame raudonėlius.
  3. Pasūdome;
  4. Kai baklažanai pagelsta suberiame svogūnus, česnakus ir petražoles.
  5. Sudedame kaparius ir alyvuoges;
  6. Apšlakstome actu;
  7. Kai actas išgaruoja sudedame smulkiai pjaustytus pomidorus ir patroškiname apie 15 min.
  8. Pagardiname druska, pipirais, actu - pagal skonį. 
  9. Patiekiame apibarstyta kapotomis petražolėmis ir kepintais migdolais.

Šaltinis: Oliver J. Mano Italija, 2009

Kategorija: Gaminta pirmą kartą
8/10
Ar gaminsiu dar kartą? Galbūt.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą