2012 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Prabėgusių švenčių aidai - Gerbeaud pyragas kalėdiniam kailyje

Galima norėti daug, galima norėti mažai - svarbiausiai norėti gyventi !

Tešlai 
  • 450 g miltų ;
  • 1 (7 g.) pakelis (2 ¼ a. š.) sausų mielių ;
  • 100 g cukraus; 
  • 250 g margarino (1/3 galima dėti nesaldžios obuolių uogienės);
  • tarkuota citrinos žievelė ;
  • 100 ml pieno;
  • 6 v. š. abrikosų džemo.


Aguonų įdarui 
  • 200 g maltų aguonų; 
  • 100 ml pieno; 
  • 100 g cukraus ;
  • ½ a. š. malto cinamono.


Obuolių įdarui 
  • 1 kg obuolių; 
  • 150 g cukraus;  
  • 2 a. š. vanilinio cukraus ;
  • ½ a. š. malto cinamono.


Šokoladinei glazūrai 
  • 150 g juodojo šokolado; 
  • 50 g sviesto ;
  • 5 v. š. vandens;
  • vardan Kalėdų pikantiškumo įdėjau ir malto kardamono.



  1. Tešlai miltus sumaišyti su mielėmis, suberti cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir sutarkuotą margariną. Pieną pašildyti. Minkyti tešlą po truputį pilant šiltą pieną. Išminkytą tešlą palaikyti šiltai apie 30 minučių ir padalinti į keturias dalis.
  2. Aguonas sumaišyti su cukrumi ir cinamonu, užpilti karštu pienu ir gerai išmaišyti.
  3. Obuolius nulupti, sutarkuoti, užberti cukrumi ir cinamonu, išmaišyti ir palikti, kad obuoliai išskirtų sultis. Išsiskyrusį skystį nupilti.
  4. Vieną tešlos dalį iškočioti ir dėti į kepimo popieriumi išklotą torto formą   26 cm  (jei imti mažesnes formas iš šios tešlos galima ir du pyragus sumeistrauti) ir subadyti šakute. 
  5. Aptepti abrikosų džemu (jei kartais jis per tirštas, gerai išmaišykite, tada lengviau tepsis). 
  6. Ant viršaus sukrėsti pusę aguonų įdaro ir tolygiai paskleisti ant tešlos.
  7. Iškočioti antrą tešlos dalį, dėti ant aguonų, subadyti šakute ir aptepti 2 šaukštais abrikosų džemo.
  8.  Sukrėsti obuolių įdarą ir išlyginti.
  9. Iškočioti trečią tešlos lakštą, dėti ant obuolių, subadyti šakute ir aptepti likusiais 2 šaukštais abrikosų džemo. 
  10. Ant viršaus tolygiai paskleisti likusį aguonų įdarą.
  11. Paskutinįjį tešlos lakštą iškočioti, uždėti ant aguonų įdaro ir subadyti šakute.
  12. Pyragą kepti iki 160º C įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol paviršius gražiai apskrus.
  13. Glazūrai šokoladą ištirpinti garų vonelėje  su sviestu ir vandeniu bei užpilti ant praaušusio pyrago. 
  14. Skanaus!





Gerbeaud pyragas iš Sonatinos




Ar dar gaminsiu?
Taip. 10/10
Kategorija: mėgiamas patiekalas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą