2011 m. liepos 10 d., sekmadienis

Tarp ledo ir ugnies - Trešnių/vyšnių pyragas

Kas yra jūsų įkvėpimo šaltiniai? Kas paskatina atlikti vieną ar kitą darbą/veiksmą/kūrinį? Ar tai tik vidiniai šaltiniai ar reikia galingų (daugiau ar mažiau) impulsų iš šalies?



Nuoširdžiai tikiu, kad yra žmonės deglai - degantys kūrybiškumu, energija, kurie ne tik veikia patys, bet uždega ir kitus. Jie pavojingi, nes būdamas šalia gali užsiliepsnoti per stipriai, per greitai, nevaldomai - ir tavęs nebeliks.  Bet, jei pasirenki tinkamą atstumą, jei neturi dangų remiančių ambicijų, gali sugaudyti krentančias kibirkštis ir ramiai sau kūrenti savo gyvenimo liepsną.
Nuoširdžiai tikiu, kad yra žmonės ledai - savo pesimizmu, romumu, pasyvumu stabdantys ne tik savo, bet ir aplinkinių gyvenimus. Jie pavojingi, nes prisiartinęs per arti, gali ir pats sustabarėti, sustingti į kasdienybės rutinos ledą, įsisukti į žudantį normatyvinį - taip reikia - veikimo būdą.
Taip ir gyvenam tarp ugnies ir ledo - vienų žmonių skatinami ir palaikomi, įkvėpti jų,  bei tų, kurie žlugdo iniciatyvas,svajones, "atšaldo" norus daryti bet ką, neduok die norą gyventi.  


p.s. Dabar bus dviejų savaičių atostogos. Ir visa mano vasara gyvenimas ant/su lagaminais. Pavydėkit normalius darbus dirbantys žmonės.

 
Tarp ledo ir ugnies - trešnių/vyšnių pyragas
trapios tešlos pagrindas ir vėsus, gaivus, vasaros vakarui tinkantis viršus.


Pagrindui:
·         270 miltų;
·         150 sviesto
·         1 kiaušinis
·         2 šaukštais kondensuoto saldaus pieno
·         50 migdolų

1.      Miltus išsijojame;
2.      Šaltą sviestą supjaustome mažais gabalėliais ir sutriname su miltais iki trupinių;
3.      Sudedame lengvai išplaktą kiaušinį;
4.      Supilame du šaukštus kondensuoto saldaus pieno;
5.      Išminkome tešlą;
6.      Dedame į šaldytuvą atvėsti.
7.      Tešla išklojame formą, subadome šakute, (kad tikrai neiškiltų kur nereikia pravartu įtiesus kepimo popieriaus užpilti pupelių ar pan);
8.      Kepame 180 C orkaitėje apie 25 min.
9.      Atvėsiname.
Kremui:
·         2 indeliai varškės kremo (apie 200g)
·         300 ml jogurtinės grietinės
·         1 šaukštas želatinos
·         3 šaukštai medaus
·         200 ml vyšnių uogienės uogų be kauliukų
1.      Želatiną užpilame šaltu vandeniu, kad išbrinktų;
2.       Varškės kremą išsukame su jogurtine greitine ir medum;
3.      Supilame ištirpintą atvėsintą želatiną.
4.      Ant atvėsusio pagrindo dedame nuvarvintas vyšnias iš uogienės;
5.      Sudedame varškės kremą.

 Viršui
·         200 g baltojo šokolado
·         50 ml grietinėlės
·         300 g trešnių
 
1.      Baltąjį šokoladą susmulkiname;
2.      Grietinėlę užverdame ir užpilame baltąjį šokoladą, maišome kol ištirps;
3.      Paliekame atvėsti.
4.      Atvėsus (bet nesustingus) masę pilame ant pyrago viršaus.
5.      Trešnes nuplauname ir gerai nusausiname;
6.      Puošiame pyragą. Jei norite, kad trešnės klimptų mažiau, puoškite, kai jau masė bus pradėjusi stingti, jei tinka toks vaizdas kaip nuotraukoje, galite tai daryti iškarto.
7.      Patiekite gerai atvėsintą.
8.      Skanaus.






Kategorija: Gaminta pirmą kartą
9,5/10
Ar gaminčiau dar kartą? Taip

2 komentarai:

  1. Hm, bet kokie tada yra "tarpiniai" zmones? Visada tik veikiami ir niekada veikiantys?.. :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ne, ne veikiantys. Tik yra tos Z reikšmės, išskirtys ir normalieji žmonės :)

    AtsakytiPanaikinti