2011 m. liepos 29 d., penktadienis

Graikiškos salotos Graikijoje





Bet tai gerumas koks... Gyventi be laikrodžio, telefono, kompiuterio, net be termometro, kurio skaičiai gali gluminti (vidurnaktį 31 pamatyti ne juokas). Matyt smaragdinį mėlį. Užuosti visą puokštę kvapų. Ir garsas. Tas ypatingas veik nuolatinis skambėjimas, lyg kas prie ausies barškintų barškutį. Paukščio ūbavimas. Vėjo ūkavimas. Ir vakarienė prasidedanti nuo graikiškų salotų,, kad ir kur bevakarieniautum.




  • 2-3 stambesni pomidorai;
  • 2 agurkai;
  • 1 žalioji paprika;
  • 1 vidutinis raudonasis svogūnas;
  • 8 juodosios graikiškos alyvuogės be kauliukų;
  • 2-3 (150g) gabalėliai fetos;
  • graikiškų salotų prieskonių (raudonėlis, petražolė, mėta)
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos.


  1. Visas daržoves gerai nuplauname;
  2. Pomidorus supjaustome stambiais gabalėliais;
  3. Agurkus nulupame ir supjaustome riekelemis;
  4. Paprika supjaustome juostelėmis;
  5. Svogūną nulupame ir supjaustome žiedais;
  6. Viską dedame sluoksniais į dubenį;
  7. Ant viršaus dedame fetos gabalėlius ir pabarstome prieskoniais;
  8. Prieš valgant pašlakstome alyvuogių aliejumi.
  9. Skanaus.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą