2011 m. birželio 12 d., sekmadienis

Vasaros ir prieskoninių žolelių dvelksmas - Krevetės krapų ir žolelių padaže

Ar turite savo prieskonių darželį?
a) Taip;
b) Ne, bet labai norėčiau;
c) Ne, nematau reikalo;
d) N/N




Bazilikai, krapai, svogūnai, raudonėliai, šalavijai, rozmarinai, melisa, peletrūnas, kalendra, petražolė, čiobrelis, dašis - jaukiai įsitaisę mano prieskonių augimvietėse. Mažulėse simbolinėse lysvėse. Kurios reiškia nemažai vargo ir gana mizerna naudą... nes labai greit pasibaigia :) tie simboliniai kiekiai. Vienok, nei vieno prakaito lašelio negaila už galimybę išbėgti basomis į kiemą ir nusiskinti tą kvapnią puokštę. Kas kart gamindama atrandu skonio stebuklą. Produktų, skonių dermę, prisijaukintą skonį. Ir... lieka vis mažiau vietų kur mieste gali kažką skaniai suvalgyti. Todėl savaitgalio pasilepinimui tikrai skanios salotos.






4 porcijos


Krevečių paruošimas
  • 200 ml balto vyno;
  • 1 šaukštelis garstyčių grūdelių;
  • 2 lauro lapeliai;
  • 350  g didelių krevečių;
  1. Į gilią keptuvę, ar puodą supilame vyną, suberiame garstyčių grūdelius, laurų lapelius ir pjaustytą citriną.
  2. Įpilame kiek vandens, kad būtų du trečdaliai indo ir užviriname ant kaitrios ugnies.
  3. Sudedame krevetes ir patroškiname 3-4 minutes.
  4. Nupilame ir atvėsiname.

Padažo paruošimas
  • 3 šaukštai aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus;
  • 3 šaukštai raudono vyno acto;
  • 2 šaukštai vandens;
  • 2 šaukštai smulkinto baziliko;
  • 2 šaukštai smulkintų šviežių krapų;
  • 1 šaukštelis smulkinto česnako;
  • 1 šaukštelis Dijono garstyčių;
  • 1 šaukštelis smulkintų svogūnų laiškų;
  • 0,5 šaukštelio rudojo cukraus;
  • salotų gūžė;
  • 16 vyšninių pomidoriukų;
  • agurkas;
  • 8 nedideli pievagrybiai ( šį kartą neturėjau ir labai trūko).
  1. Į užsukamą indą supilame alyvuogių aliejų, raudonojo vyno actą, vandenį;
  2. Suberiame smulkiai sukapotą baziliką, krapus, česnaką, garstyčias ir svogūnų laiškus..
  3. Išmaišome ir užsukę indą gerai pakratome.
  4. Sudedame krevetes į didelį indą, supilame padažą ir gerai išmaišome.
  5. Į lėkštes dedame salotų lapus,  pjaustytus per pusę pomidoriukus, agurkus bei plonai pjaustytus pievagrybius.
  6. ant viršaus išdėliojame krevetes, apšlakstome padažu.
  7. Skanaus.
Šaltinis: A.Agatston. Pietų paplūdimio dieta . 2003m.

Kategorija:
Nuolat gaminamas, mėgiamas patiekalas

1 komentaras:

  1. Atrodo labai viliojančiai, reiks išbandyti

    AtsakytiPanaikinti