2011 m. birželio 20 d., pirmadienis

Ar žinote, kad jau žydi rožės: Trapios tešlos pyragas su vaisiais ir riešutais

Ar jūs mylite rožes?
a) Taip;
b) Ne;
c) Neturiu nuomonės;
d) N/N



,,Mes sakom: skaidruma, ir sakom: rožė, ir mums ataidi visa kas yra <...>" R.M.Rilkė

Kai užburia aromatas, žiedo forma, elegancija. Kai matuoji kiemą žingsniais ir žvilgsniais ieškodamas, kur dar galėtum pasodinti bent vieną rožės krūmą. Kai skaičiuoji pumpurus, o žiedų fotografijų albumas jau kupinas... diagnozė paprasta - rožizmas.








Trapios tešlos pyragas su obuoliais, kriaušėmis ir slyvomis


Pagrindui (3 pyragų pagrindai)
  • 500 g miltų 
  • 4 žiupsneliai druskos 
  • 300 g kambario temperatūros sviesto, supjaustyto kubeliais 
  • ¼ a. š. vanilės miltelių 
  • 190 g cukraus pudros 
  • 60 g maltų migdolų 
  • 2 kiaušiniai 


  1. Miltus persijoti ant stalo (ar dubenį). 
  2. Suberti druską ir kubeliais supjaustytą sviestą. 
  3. Trinti miltus ir sviestą pirštais, kol susidarys trupiniai ir nebesijaus sviesto. 
  4. Sumaišyti vanilę ir cukraus pudrą ir kartu su migdolais suberti į miltų mišinį. 
  5. Viduryje padaryti duobutę. Į ją sumušti kiaušinius. 
  6. Pirštais minkyti, kol pasidarys minkšta tešla. Tik neperminkyti! 
  7. Suformuoti tešlos rutulį, suvynioti į plėvelę ir šaldyti mažiausiai 4 valandas, kol sutvirtės. 
  8. Tešlą galima užšaldyti: padalinti į reikiamo dydžio dalis, suvynioti į plėvelę ir užšaldyti. Atitirpinti šaldytuve dieną prieš kepant. Prieš kočiojant tešlos daugiau neminkyti. 


Įdarui:




  • 2 didesnių obuolių
  • 2 kriaušės
  • 2-3 slyvų
  • 2-3 šaukštų cukraus
  • 1 šaukštelio cinamono
  • džiovintų abrikosų, persikų ar kt.
  • mėgstamų riešutų
  • tortų želės (1 pakelis)

  1. Vaisius nulupame, supjaustome, sumaišome su cukrumi ir cinamonu, riešutais, susmulkintais džiovintais vaisiais.
  2. Tešlą klojame į kepimo formą, formuojame 2-3 cm. kraštelį. 
  3. Formoje paskirstome įdarą ir pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 30 min.
  4. Torto želė paruošiame pagal instrukcija ir užpilame. 


šaltiniai:
http://www.sonatinos-receptai.lt/
http://www.skanuirsveika.lt/2010/11/trapios-teslos-pyragas-su-obuoliais.html


Kategorija: Dažnai gaminamas
9,5/10

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą