2011 m. gegužės 15 d., sekmadienis

Saldžių dainų saldainiai



Ar žiūrėjote Euroviziją?
a) Taip;
b) Ne.


Eurovizija. Nepažiūrėjęs nieko neprarasi. Pažiūrėjęs nieko ypatingai negausi. Gal tik ramų vakarą su kompanija prie TV. Galimybę įsijausti į kritikų vaidmenį. Pasijuokti iš šou klounados. Na ir gal dar menka proga pabūti patriotu. Sėdėti iki išnaktų, kad pamatytum LT vėliavą, kad išgirstum LT vardą.  O, kad laukimas neapkarstų, saldžių dainių vakarui - saldūs naminiai saldainiai


  • 100 g šokoladinių  (riešutinių) vaflių; 
  • 150 g lazdyno riešutų;
  • 200 g riešutinio kremo (Nutella ar panašaus) ;
  • 150 g juodojo šokolado ;
  • 1 v. š. bekvapio aliejaus;




  1. Riešutus ~10 minučių paskrudiname  iki 180° C įkaitintoje orkaitėje (arba sausoje keptuvėje) ir  pravėsusiems nuvalome luobeles ;
  2. Pasilikame sveikų (apie 30) riešutų įdėti į saldainių vidų, o likusius stambiai sukapojame.
  3. Vaflius susmulkiname, tą galima padaryti tiesiog su šakute;
  4. Suberiame susmulkintus riešutus;
  5. Sudedame riešutinį kremą ir masę gerai išmaišome. 
  6. Suformuojame rutuliukus į vidurį įdėdami po riešutą. 
  7. Turėtų gautis apie 30  rutuliukų, priklausomai nuo jų dydžio. Paruoštus rutuliukus apie valandą pašaldome šaldytuve, kad sustingtų.
  8. Šokoladą ant silpnos ugnies ar vandens garų vonelės lydome ir  maišome su aliejumi, kol gausis vientisa lygi masė. 
  9. Saldainius po vieną merkiame į šokoladą, dedame ant kepimo popieriaus (arba į popierinius krepšelius) ir leidžiame  šokoladui sustingti (šokoladas greičiau sustings šaldytuve). 
  10. Skanaus!




Kategorija: Gaminta pirmą kartą.
9,5/10
Ar gaminsiu dar kartą? Taip.

1 komentaras: