Oi, kaip greitai bėga laikas.... Banali frazė kaktomuša susidūrus su suvokimu, kad dar vieni metai pralėkė, kad prisidėjo dar viena žvakutė. Et...
Biskvitams:
- 150g kambario temperatūros sviesto;
- 120 – 160g cukraus;
- 300g miltų;
- 4 kiaušiniai;
- Pora žiupsnelių druskos;
- 1 a.š. vanilės ekstrakto arba 1 pak. vanilinio cukraus;
- 1/3 citrinos ar apelsino cedra
- Nepilnas pakelis kėlimo miltelių (7g);
- Jei tešla bus tirštoka, ją galima praskiesti pienu (pilti galima nuo 1 iki 4 šaukštų).
- Sviestą išsukame iki purios masės, dalimis suberiame cukrų ir išsukame iki baltumo.
- Kiaušinius išplakame iki putų atskirame dubenyje.
- Išplaktą kiaušinių masę dalimis įmaišome į sviesto – cukraus mišinį.
- Suberiame visus prieskonius ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
- Tešlą gerai išmaišome. Jei per tiršta, įpilame kelis šaukštus pieno.
- Kepame kepimo popieriumi išklotoje skardoje, 180°C orkaitėje 30 – 40 min.
Kremui:
- 450 ml grietinėlės;
- 450 ml jogurtinės grietinės;
- 100 g. cukraus pudros (derinkite pagal skonį)
- citrinos sulčių (pagal skonį)
- 500 g braškių (ir daugiau)
- 2 a/š želatinos.
- Želatiną išbrinkiname vėsiame vandenyje;
- Grietinelę išplakme;
- Beriame cukraus pudrą;
- Pilame citrinos sultis;
- Atsargiai įmaišome jogurtinę grietinę;
- Supilame ištirpintą ir atvėsinta želatiną;
Torto surinkimas
Biskvitą perpjauname į dvi dalis. Sulaistome (sirupu, saldžia arbata arba virintu vandeniu su citrinos sultimis, jei mėgstate gaiviau). Dedame dalį kremo, išdėliojame supjaustytas braškes ir jas paskandiname kreme. Dedame antrą biskvitą. Kremą. Papuošiame braškėmis. Ant viršaus pilame tortinės žėlė.
Kategorija: Senas pažįstamas, tortas iš vaikystės
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą