Ar Jūs esate nuotaikos žmogus?
a) Taip. aš lengvai pasiduodu nuotaikų kaitai;
b) Kartais būna situacijų, kai lengvai pasiduodu nuotaikų kaitai;
c) Mano nuotaika visada gera;
d) N/N
Ar jūsų nuotaikos lengvai svyruoja? Ar jas lengvai demonstruojate visiems aplinkiniams, ar esate linkęs pasislėpti?Gyvenime teko sutikti žmonių, kurie niekada nenusimena (ar bent to neparodo aplinkiniams), kiekvienam, kad dalyke įžvelgia tik pozityvius dalykus. Teko sutikti ir tokių, kuriems niekas neįtinka. Visame kame randa ką pakritikuoti. Jei atvirai, nejaukiai jaučiuosi tiek su vienais, tiek su kitais. Labiausiai gerbiu aukso vidurėlį, kai sveikai matomas pasaulis, kai mokama mėgautis jo skoniu, kai kritika argumentuota, kai pastebimi geri dalykai, kai nereikia nejaukiai jaustis, kad ir vėl kažkas kažkam nepatiko, kai nereikia nusivilti patikėjus "pergirtu" dalyku.
Nuotaikų gali ir būti būti visokių, kad gyvenimas būtų įdomus ir spalvingas. Kad galėtum pasidžiaugti, papykti, "paliūdėti". Dabar madinga vaikus mokyti reikšti emocijas, o gal ir suaugusiems vertėtų pasimokyti :)
Nuotaikų gali ir būti būti visokių, kad gyvenimas būtų įdomus ir spalvingas. Kad galėtum pasidžiaugti, papykti, "paliūdėti". Dabar madinga vaikus mokyti reikšti emocijas, o gal ir suaugusiems vertėtų pasimokyti :)
- 500 g maltos ėrienos
- 2 riekelės "batono"
- šiek tiek pieno
- 1 kiaušinis
- sauja mažų marinuotų kaparėlių
- druska ir pipirai
- 1 mažas svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 2-3 morkos
- 4 bulvės
- 2 mažos cukinijos ( ir kt. mėgiamos daržovės)
- alyvuogių aliejus
- džiovinti laiškiniai česnakai
- džiovintos petražolės
- malta saldžioji paprika
- druska ir pipirai
- (man visada prie avienos labai tinka rozmarinas)
- Įkaitiname orkaitę iki 200 C temperatūros.
- Į dubenį sudedame batono riekeles ir apipilame pienu, kad duona taptų šlapia ir sugertų visą skystį. Paspaudžiame, kad perteklius išbėgtų.
- Į maltą avieną mušame lengvai išplaktą kiaušinį;
- Suberiame kaparėlius, smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką. Pagardiname druska ir pipirais.
- Viską gerai sumaišome ir suformuojame kepaliuką.
- Jį dedame į aliejumi pateptą ar apipurkštą kepimo skardą.
- Nulupame bulves, morkas.
- Visas daržoves supjaustome gan stambiai, išskyrus morkas - jas pjaustome smulkiau.
- Suberiame daržoves į dubenį, apšlakstome alyvuogių aliejumi, suberiame žoleles ir paprikos miltelius. Pagardiname druska ir pipirais.
- Daržoves suberiame į kepimo skardą šalia mėsos kepaliuko. Kepame 40-45 min. Šakute patikrinkite, ar visos daržovių rūšys minkštos.
Kategorija: Gaminta pirmą kartą.
9/10
Ar gaminčiau dar kartą? Taip.
Labai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikinti