2011 m. gegužės 21 d., šeštadienis

Pavasarį vėlyvą, kai žemė tarpsta nuo žiedų - tart'as su ožkos sūriu ir žalėsiais

Ar mėgstate šventinius piknikus gamtoje?
a) Taip;
b) Priklauso nuo kompanijos;
c) Ne;
d) N/N


Gegužės mėnesį gimusius prašom atsistot... kaip iš vestuvinės dainuškos... Vienok, et gal kiek ir pavydu, kai gegužę gimusieji, jau gali švęsti gamtoje, kai jau žydi alyvos, kai... viskas žydi, kai visi augalai sprogsta žaluma ir jaunumu.  Kai gali tiesiog paupy sukristi ant žolės. Kai nereikia sukti galvos dideliais stalo serviravimais, kai viskas tampa skaniau vien todėl, kad kitaip. Smagu, kai gali pamatyti seniai sutiktus žmones, susipažinti su naujais. Smagu, kai gali draugę pasveikinti su gimtadieniu- Rasiuk, su gimtadieniu :).

2011 05 19





Tart'o pagrindui reikės:
380 g miltų
1 šaukštelio druskos
1/3 šaukštelio cukraus
240 g šalto sviesto




  1. Miltus, druską ir cukrų persijojame į didelį dubenį. 
  2. Šaltą sviestą supjaustome smulkesniais gabalėliais.
  3. Rankomis iš miltų mišinio ir šalto sviesto suformuojame trupinius. 
  4. Kad trupiniai lengviau suliptų, įpilame 1/2 puodelio ledinio vandens ir užminkome tešlą. 
  5. Labai svarbu neperminkyti tešlos, nes ji pasidarys labai kieta. 
  6. Suformuojame tešlos rutulį, įvyniojame į plėvelę ar foliją ir bent valandą laikome šaldytuve.


Įdarui:

  • 2 kiaušinių
  • Gabalėlio sūrio (originaliame recepte ožkos sūris, bet buvo nemėgstančių, todėl naudojau mocarelą)
  • Šiek tiek kumpio (galima nedėti)
  • Džiovintų pomidorų ir alyvuogių
  • Prieskoninių žolelių, druskos, pipirų
  1. Kiaušinius lengvai išplakame;
  2. Pilame ant iškeptos tešlos;
  3. Dedame susmulkintą kumpį, sūrį (jei naudosite ožkos sūrį, manyčiau skaniau jo neužkepti, o užbarstyti ant karšto kepinio), džiovintus pomidorus ir alyvuoges, barstome prieskoniais. 
  4. Dedame atgal į orkaitę ir kepame dar 10-15 min.
Viršui:

  • Rukolos salotų, 
  • vyšninių pomidorų, 
  • šiek tiek balzaminio acto (nebūtina)




  1. Rukola nuplauname, nusausiname, suberiame ant pagrindo;
  2. Sudedame per pusę perpjautus vynuoginius pomidoriukus;
  3. Pašlakstome balzamiko actu.




Kompiliacija pagal:
http://www.skanuirsveika.lt/2010/11/picos-uzkandis-su-zalumynais.html
http://mukatanas.blogspot.com/2011/05/tikroji-pokalbio-esme-4-pagrindiniai.html
http://www.tarteletteblog.com/2010/04/recipe-savory-greens-tomatoes-goat.html



Kategorija: Gaminta pirmą kartą
8,5/10
Ar gaminčiau dar kartą? Taip, tik ožkos sūrio nekepčiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą