2013 m. balandžio 21 d., sekmadienis

Labas pavasari!





Už galimybę rinktis: meluoti ar sakyti tiesą. Už norą būti - savimi, o gal truputį kažkuo kitu. Už galimybę svajoti ir tikėti, kad pasaulis, nepaisant visko, yra gražus. Su pavasariu!

pagrindui:
1 puodelis migdolų
1 puodelis lazdyno riešutų
1 puodelis džiovintų slyvų
0,5 puodelio  džiovintų spanguolių

"kremui":
du obuoliai
vienas šaukštas medaus
prieskonių (cinamono; kardamono; imbiero) pagal skonį.

viršutiniam sluoksniui:
penki - keturi obuoliai;
pusės citrinos sultys;
vienas šaukštas medaus.


  1. susmulkiname riešutus iki mažų trupinėlių, miltų.
  2. susmulkiname gerai nuplautus džiovintus vaisius.
  3. sumaišome riešutus (dalį smulkintų riešutų atsidedam papuošimui) su džiovintų vaisių mase.
  4. ant kepimo popieriumi iškloto paviršiaus formuojame pagrindą.
  5. "kremui" skirtus obuolius susmulkiname iki tyrės konsistencijos.
  6. suberiame prieskonius, medų, išmaišome.
  7. dedame kremą ant paruošto pagrindo.
  8. nuluptus obuolius supjaustome nedidelėmis skiltelėmis.
  9. užpilame citrinos sultimis (jos neduos obuoliams paruduoti ir suteiks gaivumo) ir medumi, išmaišome.
  10. dedame ant "kremo".
  11. apibarstome maltais riešutais.
  12. skanaus. 

idėja iš: http://livingpeople.wordpress.com

gaminta pirmą kartą.
visi žiūrėjo įtartinai, bet ragavo ir kartojo :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą