Už galimybę rinktis: meluoti ar sakyti tiesą. Už norą būti - savimi, o gal truputį kažkuo kitu. Už galimybę svajoti ir tikėti, kad pasaulis, nepaisant visko, yra gražus. Su pavasariu!
1 puodelis migdolų
1 puodelis lazdyno riešutų
1 puodelis džiovintų slyvų
0,5 puodelio džiovintų spanguolių
"kremui":
du obuoliai
vienas šaukštas medaus
prieskonių (cinamono; kardamono; imbiero) pagal skonį.
viršutiniam sluoksniui:
penki - keturi obuoliai;
pusės citrinos sultys;
vienas šaukštas medaus.
- susmulkiname riešutus iki mažų trupinėlių, miltų.
- susmulkiname gerai nuplautus džiovintus vaisius.
- sumaišome riešutus (dalį smulkintų riešutų atsidedam papuošimui) su džiovintų vaisių mase.
- ant kepimo popieriumi iškloto paviršiaus formuojame pagrindą.
- "kremui" skirtus obuolius susmulkiname iki tyrės konsistencijos.
- suberiame prieskonius, medų, išmaišome.
- dedame kremą ant paruošto pagrindo.
- nuluptus obuolius supjaustome nedidelėmis skiltelėmis.
- užpilame citrinos sultimis (jos neduos obuoliams paruduoti ir suteiks gaivumo) ir medumi, išmaišome.
- dedame ant "kremo".
- apibarstome maltais riešutais.
- skanaus.
idėja iš: http://livingpeople.wordpress.com
gaminta pirmą kartą.
visi žiūrėjo įtartinai, bet ragavo ir kartojo :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą