2012 m. kovo 31 d., šeštadienis

Savasties praradimas: Pekino aviena


Kartą Madam turėjo šunį. Tiesiog neįtikėtina, bet paprastą, be jokių kilmės dokumentų, nenusakomos veislės šunį. Madam ir beveislis šuo. Situacija tikrai komplikuota. Madam, vieną dieną, šunį išvijo. Ar reikia aiškintis šuniui? Ar reikia aiškintis kitiems? Tiesiog Madam jį išvijo. Tiesiog vieną dieną meilė baigėsi, tiesiog vieną dieną buvo per daug neveislinio šuns poelgių. Dabar gyvenimas bus ramesnis, tyresnis, tikresnis, tobulesnis, labiau valdomas, toks koks ir turi būti Madam gyvenimas... alejuja...



  • abie 800 g minkštos avienos;
  • 2 paprikų (geltonos, raudonos);
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 150 ml sultinio;
  • 2 valg. š. sojų padažo;
  • 2 valg. š. sauso chereso (dėjau sauso balto vermuto);
  • 1 valg. š. krakmolo;
  • 1 valg. š. balzaminio acto;
  • 1 valg. š. sezamo aliejaus;
  • 3 valg. š. žemės riešutų sviesto;
  • 0,5 čili pipiro (jei norite aštrumo);
  • šviežio imbiero (apie 3 cm), iš bėdos tiks ir sausas.








  1. Avieną supjaustome juostelėmis ir sudedame į dubenį. 
  2. Sojų padažą sumaišome su vienu šaukštu chereso, užpilame avienos juosteles, pamaišome ir paliekame 2 val. pastovėti. 
  3. Svogūną, česnaką ir čili pipirą susmulkiname.
  4. Paprikas supjaustome juostelėmis.
  5.  Į  sultinį supilame likusį cheresą, balzaminį actą, sezamo aliejų, krakmolą, čili pipirus ir gerai išmaišome. 
  6. Ant stiprios ugnies žemės riešutų svieste greitai apkepiname avienos juosteles. 
  7. Avieną sudedame į dubenį ir tame pačiame svieste 2-3 min. apkepiname paprikas, svogūną, česnaką ir sutarkuotą imbierą. 
  8. Sudedame avieną ant daržovių, užpilame padažu ir pakaitiname 3-5 min. 
  9.   Patiekiama  su biriais virtais ryžiais.
  10.  Skanaus.






http://www.patiekalu-receptai.lt/avienos-patiekalai/pekino-aviena/


Skonis 8/10
Visai dingsta avienos skonis.
Ar gaminsiu dar kartą? Nebent ne avieną.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą