2011 m. spalio 23 d., sekmadienis

Kad gyvenimui nestigtų skonio- sviestinis paneeras su karijų riešutais


Kai ištirpsta mintys, kai nepaliaujamai liejasi pažinimo upės, kai skaudžiai trinksi atradimo bučiniai. Galėtumei ištiesti rankas ir laukti malonės. Galėtum tyliai lūkuriuoti. Ar nori? Žinoti dabar ar po dešimt metų? Ar būtų skirtumas? Apsisprendimas pilnos informacijos sąlygomis ar tik dalinės? Sprendimai priimti nepilnos informacijos sąlygomis nubėga traukinio bėgiais per gyvenimą, jų nebegali pakeisti, jie yra tokie, kokie yra. Nebent vagys atsėlins ir pavogs bėgius, riedėdamas traukinys nulėks į niekur, būkite budrūs, saugokit savo gyvenimo bėgius.





  • 150g panyro supjaustyto kubeliais
  • kelių šaukštų sviesto (aliejaus)
  • kubeliais pjaustyto didelio prinokusio pomidoro
  • saujos sutrupintų karijų riešutų (arba graikinių)
  • 1no svogūno, supjaustyto riekelėmis
  • 2česnako skiltelių, smulkiai sukaporų
  • 1a.š smulkinto šviežio imbiero
  • 1a.š maltos kalendros
  • 2 v.š šviežios kapotos kalendros
  • 1 a.š ciberžolės
  • 0,5a.š aitriosios paprikos miletelių
  • 0,5 garam masalos
  • kelių v.š jogurto
  1. Pjaustytą kubeliais panyrą kelias minutes apkepiname svieste, kol gražiai paruduoja iš visų pusių. Išimame iš keptuvės ir suberiame į indelį su karštu vandeniu (galima įdėti ir ciberžolės) ir paliekame išmirkti, kol gaminsime kitus ingridientus (mirkymas vandenyje suteikia panyrui neįtikėtino purumo).
  2. Tada svieste pakepiname svogūnus kol suminkštėja. Sudedame imbierą ir česnaką ir dar 1 min pakepam.
  3. Į keptuvę sudedame pomidorus, riešutus, garam masalą, maltas kalendras, aitriają papriką, ciberžolę - išmaišome ir patroškinam 5 minutes.
  4. Tada suberiam nuvarvintą panyrą, pagardinam druska ir patroškiname dar 10 minučių.
  5. Patiekdami pagardinam jogurtu ir šviežiomis kalendromis. 


Šaltinis: dangiski-migdolai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą