2011 m. spalio 15 d., šeštadienis

Dar vakar madam buvo laiminga: obuolių pyragas su sezamu

Dar vakar Madam buvo laiminga, nes gyveno rudens atvirutėj. Kiekvienas žvilgsnis fotografavo rudens peizažą. Melancholišką iki skausmo. Nutviekstą nematomos saulės geltonio, lapų šnaresy įamžintos saulės spalvos. Rudens, tačiau be sėlinančios mirties jausmo, be grėsmės, praradimo jausmo. Madam dar vakar buvo laiminga.


  • 4 kiaušiniai 
  • 150 g cukraus 
  • 1 a. š. vanilinio cukraus 
  • 80 g maltų lazdyno riešutų 
  • 8 v. š. sviesto 
  • 100 g miltų 
  • 4 obuoliai 
  • 150 g sezamo 
  1. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo;
  2. Sviestą ištirpiname;
  3. Lazdynų riešutus susmulkiname, sumalame;
  4. Į palaktus kiaušinio trynius įmaišome maltus lazdyno riešutus, ištirpintą sviestą ir miltus. 
  5. Įmaišome kubeliais supjaustytus obuolius ir sezamo sėkliukes. 
  6. Galiausiai atsargiai įmaišome iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus. 
  7. Tešlą sukrečiame į riebalais pateptą formą ir kepame iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. 
Adaptuota pagal Sonatina



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą