2012 m. balandžio 24 d., antradienis

Kad bėgant netektų "nudribti": dribsnių batoneliai


Ar dažnai tenka gyvenime "susimauti"? Kai padarai kažką nedovanotinai negero? Kaip elgiesi toliau? Grauži save ir gailiesi? Eini išpažinties ir metodiškai atgailauji? Ar, meilė sau, yra didesnė už bet kokius atgailos siekius? 




  • 45 g karijų riešutų (galima keisti graikiniais arba kitais patinkančiais riešutais)
  • 45 g stambiai kapotų džiovintų abrikosų;
  • 45 g džiovintų spanguolių;
  • 45 g lukštentų moliūgų sėklų (arba saulėgražų);
  • 30 g sezamo sėklų;
  • 30 g maltų migdolų;
  • 190 g stambių avižų dribsnių;
  • 2 a.š. malto cinamono;
  • 95 g sviesto;
  • 80 g rudojo cukraus;
  • 1 a.š. dirbtinio medaus (naudoju ir natūralų)

ir... jei labai norisi, truputis juodo šokolado.
  1. Riešutus pakepiname sausoje keptuvėje.  Arba galima juos iš anksto pakepinti orkaitėje 140 laipsnių 8 minutes.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 160 laipsnių.
  3. 20 cm kvadratinę formą išklojame geru kepimo popieriumi. 
  4. Abrikosus ir spanguoles užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kokioms 10 minučių. Nusunkiame.
  5. Dideliame dubenyje sumaišome visus produktus, išskyrus cukrų, dirbtinį medų ir sviestą. 
  6. Šiuos tris (cukrų, medų ir sviestą) kaitiname mažame prikaistuvyje nuolat maišydami, kol ims lengvai virduliuoti. Verdame, kol skystis tampa šviesiai rudos spalvos ar pernelyg nutamsėti.
  7.  Išvirę supilame į didįjį dubenį ir viską gerai išmaišome. 
  8. Suverčiame į kepimo formą ir paspaudžiame.
  9. Kepame maždaug 22 minutes, kol viršus kiek paruduos. 
  10. Tik ką išėmus iš orkaitės, kepinys bu minkštas, bet vėsdamas kietės. 
  11. Pravėsus išimame iš formos ir supjaustome į stačiakampius batonėlius (nors forma jau skonio ir fantazijos reikalas). 
  12. Valgome išsyk, arba laikome sandariame inde. 
  13. Skanaus.




Šaltinis:
http://kepyklapenki.lt/2011/01/29/some-of-these-mornings-bright-and-fair-i-thank-god-im-free-at-last/

skonis: 10/10
kategorija: mėgiamas patiekalas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą