2012 m. balandžio 5 d., ketvirtadienis

Apie galimybę rinktis, kai rinktis negali- sausainiai su imbieru ir džiovintomis spanguolėmis


Jei  būtum snaigė, ar norėtum kristi į žemę pavasarį? Jei būtum snaigė ar norėtum būti galbūt pati paskutinė snaigė tą žiemą? Kristum lengvai ir elegantiškai, išdidžiai, pasiaukojančiai. Jei būtum snaigė, negalėtum rinktis... 





  • 385 g miltų ;
  • ½ a. š. druskos ;
  • 165 g sviesto ;
  • 200 g cukraus ;
  • 2 v. š. citrinų sulčių ;
  • 1 citrinos tarkuota žievelė ;
  • ½ a. š. citrinų aliejaus (arba 1 a. š. citrinų ekstrakto) ;
  • ½ puodelio smulkiai supjaustytų džiovintų spanguolių ;
  • ½ puodelio smulkiai sukapotų skrudintų pistacijų (tinka ir sūrios) ;
  • ½ puodelio smulkiai supjaustyto minkšto imbiero cukruje (iš bėdos ir šviežias ar džiovintas);
p.s. paprastai darau iš dvigubos normos, nes labai skanūs ir ilgai laikosi :)


  1. Mikseriu išplaktame minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios baltos masės.
  2.  Sudedame citrinos žievelę, supilame citrinų sultis ir citrinų aliejų, išmaišome.
  3.  Suberiame spanguoles, pistacijas, imbierą ir tolygiai įmaišome į sviesto masę. 
  4. Suberiame miltus, persijotus su druska, ir nedideliu greičiu trumpai maišome, kol gausis tešla. 
  5. Tešlą padaliname į dvi dalis, suformuojame diskus, suvyniojame į plėvelę ir šaldome mažiausiai 2 valandas (jei reikia, tešlą šaldytuve galima laikyti 2 - 3 dienas). 
  6. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojam 5 mm storio tešlos lakštą ir išpjauname norimos formos sausainius. 
  7. Sausainius išdėlioti į kepimo popieriumi išklotas skardas paliekant tarpelius. 
  8. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 11 - 13 minučių. 
  9.  3 - 4 minutes aušinti skardose, tuomet sudėti ant grotelių ir visiškai ataušinti. Sausainius galima laikyti sandariose dėžutėse vėsioje sausoje vietoje 3 - 4 savaites. Pastovėję sausainiai vis skanesni.
  10. Skanaus! 



Šaltinis: Sonatinos receptai

Skonis 10/10
Kategorija: mėgiami patiekalai

2 komentarai: