Jei būtum snaigė, ar norėtum kristi į žemę pavasarį? Jei būtum snaigė ar norėtum būti galbūt pati paskutinė snaigė tą žiemą? Kristum lengvai ir elegantiškai, išdidžiai, pasiaukojančiai. Jei būtum snaigė, negalėtum rinktis...
- 385 g miltų ;
- ½ a. š. druskos ;
- 165 g sviesto ;
- 200 g cukraus ;
- 2 v. š. citrinų sulčių ;
- 1 citrinos tarkuota žievelė ;
- ½ a. š. citrinų aliejaus (arba 1 a. š. citrinų ekstrakto) ;
- ½ puodelio smulkiai supjaustytų džiovintų spanguolių ;
- ½ puodelio smulkiai sukapotų skrudintų pistacijų (tinka ir sūrios) ;
- ½ puodelio smulkiai supjaustyto minkšto imbiero cukruje (iš bėdos ir šviežias ar džiovintas);
- Mikseriu išplaktame minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios baltos masės.
- Sudedame citrinos žievelę, supilame citrinų sultis ir citrinų aliejų, išmaišome.
- Suberiame spanguoles, pistacijas, imbierą ir tolygiai įmaišome į sviesto masę.
- Suberiame miltus, persijotus su druska, ir nedideliu greičiu trumpai maišome, kol gausis tešla.
- Tešlą padaliname į dvi dalis, suformuojame diskus, suvyniojame į plėvelę ir šaldome mažiausiai 2 valandas (jei reikia, tešlą šaldytuve galima laikyti 2 - 3 dienas).
- Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojam 5 mm storio tešlos lakštą ir išpjauname norimos formos sausainius.
- Sausainius išdėlioti į kepimo popieriumi išklotas skardas paliekant tarpelius.
- Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 11 - 13 minučių.
- 3 - 4 minutes aušinti skardose, tuomet sudėti ant grotelių ir visiškai ataušinti. Sausainius galima laikyti sandariose dėžutėse vėsioje sausoje vietoje 3 - 4 savaites. Pastovėję sausainiai vis skanesni.
- Skanaus!
Šaltinis: Sonatinos receptai
Kategorija: mėgiami patiekalai
hmmz o aš į foto žiūriu ir matau tortą :D
AtsakytiPanaikintiNa šitas "tortas" patiktų nebent bebrui :)
AtsakytiPanaikinti