2012 m. kovo 26 d., pirmadienis

Tą dieną, kai reikia degti žvakutes ant torto: gimtadienio tortą darau pats






Kartais reikia kažko labai paprasto ir lengvo. Kad patikėtum savo jėgom ir galimybėm. Gal tai ir bus tiesiog iliuzija, bet vistiek, bent jau akimirkos džiaugsmas aplankys užtikrintai. Kai tau artėja septyneri, kai nori pasigaminti gimtadienio tortą, tai mažytis iššūkis, kurį, pasirodo, galima labai lengvai realizuoti. Paprasta ir skanu, ko daugiau bereikia :)





Reikės:
  • 400 g -600 g plikytų sausainių (priklauso nuo formos dydžio)
  • 2 indėliai grietinės (po 450 g) (naudojau jogurtine)
  • indėlis kremo "Rududu" (sunaudojau nepilną)
  • cukraus pudros pagal skonį
  • citrinos sulčių
  • želatina 3 a. šaukšteliai


  1. Jei tortą gaminsime vakare, tai dar ryte grietinę sudedame į dvigubos marle ištiestą kiaurąsamtį(?) (indą su skylutėmis nuvarvėjimui :))  ir paliekame per dieną, kad nuvarvėtų.
  2. Želatiną užpilame šaltu vandeniu, paliekame išbrinkti.
  3. Imame sausainius ir gražiai aštriu peiliu visus įpjauname.
  4. Į kiekvieną sausainį šaukšteliu dedame "Rududu" kremo ir suspaudžiame.
  5. Imame formą tortui, išklojame sviestiniu popieriumi.
  6. Ant dugno gražiai dėliojame įdarytus sausainius.
  7. Darome kremą.
  8. Želatiną sudedame į puodą ir statome šildyti. Nuolat maišome, kol viskas ištirps. Neužverdame.
  9. Nuimame nuo ugnies ir pravėsimame.
  10. Nuvarvintą grietinę (ji tampa gerokai tirštesnė) dedame į indą, pagal skonį dedame cukraus pudrą ir citrinos sultis,  suplakame.
  11. Supilame želatiną ir gerai išmaišome.
  12. Pusę masės užpilame ant sausainių ir sudedame likusius sausainius. Vėl užpilame mūsų kremo.
  13. Statome į šaldytuvą nors porai valandų.
  14. Papuošiame pagal skonį ir nuotaiką.
  15. skanaus. 




Idėjos šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą